MERRY CHRISTMAS TO YOU ALL!!!

De kerst is niet wit, en dat vind ik niet erg. Ik hou van mooie plaatjes met ongerepte sneeuwtapijten en met witte vlokken bedekte bossen en velden, maar de merde is dat de sneeuw in onze contreien onmiddellijk verandert in een vieze smurrie, die op geen enkele manier nog romantisch aandoet.

Sneeuw in een afgelegen Ardens of Tirools dorpje waar je vakantie houdt en niet op tijd ergens hoeft te zijn: volmondig JA. Sneeuw hier: neen dank je. Ik word op mijn wenken bediend. Regen hoeft ook niet, maar niemand die luistert naar mijn weerwensen 😉

Regen of sneeuw, koud of minder koud, het verandert niets aan het vaststaande gegeven dat het vandaag Kerstmis is. De geboorte van Jezus is met de tijd naar de achtergrond verschoven, en voor vele mensen is kerstmis gewoon een gelegenheid om feest te vieren: samen te komen met geliefden, lekker te eten en te drinken, mekaar te verwennen met cadeautjes, een dag om naar uit te kijken in deze donkere korte dagen.

Wensen horen er ook bij, en bij deze wil ik jullie allen mijn welgemeende kerstwensen overbrengen:

Geniet nog van jullie kerstdag, warme groet

Myriam

21 Reacties op “MERRY CHRISTMAS TO YOU ALL!!!”

  1. Mijn Vlaams toch maar wat meer bijschaven, want “…de merde is….” kende ik nog niet. Nou ja, het Franse woord wel en in de gehele zin is het me ook wel duidelijk hoor. Vorige week een mooie rondleiding gehad door de kathedraal in Antwerpen, door een zeer enthousiast vertellende man. Het klink in mijn oren dan extra leuk.
    Fijne kerstdagen!

    Geliked door 1 persoon

  2. O ja, zo’n heerlijk besneeuwd bergdorpje in Oostenrijk, genieten hoor! Hier zóu het kunnen maar dan moet de pekelwagen in de garage blijven want dáárdoor wordt sneeuw in no time blubber.
    Nu alleen maar uitbuiken na de kerst en op naar oud en nieuw. met dezelfde mooie wensen!.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: