HET ZWANENMEER?

Foto door Javon Swaby op Pexels.com

Enkele weken geleden vroeg dochter me om mee te gaan naar een uitvoering van het Zwanenmeer, dacht ik. Achteraf bleek het niet om Het Zwanenmeer maar om Sleeping Beauty te gaan.

Verwarring alom. Maar ballet is ballet.

Ik hou van ballet dus lang hoefde ik daar niet over na te denken.  Donderdagavond parkeerde ik de wagen in de parking op het Sint Pietersplein in Gent, niet Rome,  en stapte ik naar het station Gent Sint Pieters om mijn meiske te ontmoeten.  Het zou allemaal nogal nipt worden maar het zou lukken.  Patatje kwam van haar werk en had nog niets gegeten dus snel de tram richting Capitole om daar nog een hapje te zoeken. 

De Capitole was donker toen de tram aankwam maar dat weten we aan het feit dat de voorstelling pas een uur later zou starten. Want na een check op het ticket bleek het toch echt wel om een voorstelling te gaan in de Capitole op die bepaalde datum en op dat bepaalde uur.

Een snelle stop bij FITCHEN leverde twee wraps HEALTHY WAVE op: wraps gevuld met gemarineerde kip, quinoa, mango, avocado, ijsbergsla, kerstomaten, edamame bonen en wat saus. Niet slecht maar veel te gezond om ook echt smakelijk te zijn naar mijn, volledig fout aangeleerde, bourgondische mening. Snel, gezond en genoeg waren de sleutelwoorden.

Daarna richting Capitole die ofwel in het midden van een zware elektriciteitspanne zat of…. niet open was. Er stond nog een koppel met kind een beetje wanhopig naar de deuren te staren. Voor de rest: NIEMAND. Een wit blad op de deur:

Shitterdeshitterdeshit…. U werd hiervan op de hoogte gebracht via mail. Waarschijnlijk wel dus, maar Patatje heeft een niet zo goede relatie met haar mailbox. Ze herinnerde zich niet een mail van deze strekking te hebben gezien. Achteraf bleek die na enig opzoekingswerk toch te zijn gearriveerd. De datum van aankomst van de mail ben ik niet te weten gekomen.

BAAAALEN!!!! De reden van annulatie: het balletgezelschap komt uit Odessa 😦 Oorlogsgebied. Ik hoop dat ze allen in goede gezondheid zijn.

Het geld kan gerecupereerd worden maar ons uitje was vervlogen.

We waagden nog een avondlijke wandeling tot aan de Kinepolis in de hoop dat er nog een goeie film zou spelen om half negen maar we waren te laat… Wachten tot de voorstelling van half elf was geen optie wegens werk voor het kindje de volgende dag. Naar het Sint-Pietersplein dan maar, en naar huis.

Dit was by far de kortste voorstelling ever.

Fijne zondag!!!

Myriam

12 Reacties op “HET ZWANENMEER?”

  1. Da’s echt wel shitterdeshit. Ik moest lachen met je ‘veel te gezond om ook echt smakelijk te zijn’. Ik ben ook zo iemand die liever lekker dan gezond eet. Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat gezond niet smakelijk kan zijn. Hoewel … 😉

    Geliked door 1 persoon

      1. Veganistisch al helemaal niet. Lijkt me zo moeilijk! Nee hoor, doe mij maar een lekker stukje vis, een kaasschotel, … Het wordt tijd voor de lunch merk ik.

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: