Een coronaatje voor jou?

Foto door CDC op Pexels.com

Zou ik nog eens durven schrijven over corona? Wel ja zeker, het is geen onderwerp meer dat straatgevechten uitlokt, of vrienden en familieleden uit elkaar drijft. Dat was het jammer genoeg wel tijdens de eerste, let’s say, vier golven. En ik beken schuld: ik heb me ook laten meeslepen in het vuur van mijn overtuiging. Let wel, ik was, en ben nog steeds, zeker van de meerwaarde van een vaccinatie. Maar nu de angst om ernstig ziek te worden en /of mensen te verliezen door dit klote virus wat minder is geworden, zie ik ook wel in dat het geen zwart/wit verhaal is. Dus mocht ik mensen geschoffeerd hebben door mijn radicale overtuigingen op provaccinatie vlak dan bied ik daarvoor mijn verontschuldigingen aan. 🙂

Foto door Vie Studio op Pexels.com

Vandaag ging ik mijn vierde vaccinatie halen. De uitnodiging voor deze vaccinatie kreeg ik al een hele tijd geleden via een vijftal verschillende kanalen toegestuurd. Op vlak van efficiëntie kan er nog iets verbeteren lijkt me. In de brievenbus, per SMS, via DOCCLE, via mail, van de Vlaamse overheid… Wie dan nog vergeet zich te laten vaccineren is zwaar dementerend 🙂 Gezien ik een vrij grote verkoudheid had ten tijde van de uitnodiging, en vaccinatie in dat geval niet aangewezen lijkt, werd de prik uitgesteld tot vandaag. Vanmorgen gekeken op de website en er was nog plaats vrij: joepie!

Zoals vele mede Gentenaars kon ik het beschermende spuitje gaan halen in Flanders Expo. Ik ken daar al goed mijn weg, en zoals steeds verliep alles op wieltjes. Van het prikje zelf voelde ik niets. Nu hopelijk ook verder geen symptomen ontwikkelen. Maar ik ben er vrij gerust in, want heb nog nooit last gehad van het vaccin.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Na vier vaccinaties en drie coronabesmettingen mag ik wel zeggen dat ik een beetje een connaisseur ben. 😉 Al zou ik liever een echte wijnkenner zijn…. Wat jullie?

13 Reacties op “Een coronaatje voor jou?”

 1. Ik kreeg in september alreeds mijn vijfde prik. Hoewel mijn hele gezin (man, kinderen, kleinkind) al getrakteerd werd op het virus ben ik er tot op heden – voor zover ik weet tenminste – aan ontsnapt. Ik wil dat graag zo houden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Laten we hopen dat zowel het virus als de verharding rond wel of niet vaccineren beheersbaar blijven. We zullen eens kijken of wij hier volgende week een afspraak kunnen maken om het prikje weer eens te halen. Tot nu toe hebben we corona hier buiten de deur weten te houden, en dat wil ik graag zo houden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Alcohol drink ik niet meer, vaccins neem ik daarentegen met graagte tot me. Ik werkte vroeger bij een vzw die onafhankelijke geneesmiddeleninformatie verspreidde (EBM) en geloofde ook in die missie, het zou zot zijn nu niet meer achter die vaccins te staan. Ben er wel al twee keer serieus mottig van geweest.
  Ik heb dit jaar één keer mijn persoonlijke maatregelen wat laten varen, op een begrafenis, de week erna had ik het vlaggen. Corona. Flink ziek geweest (niet ziekenhuis-waardig, dat niet). Daarna ben ik terug overgeschakeld naar mijn persoonlijke maatregelen. Die o.a. inhouden: niet kussen (behalve met mijn Meneertje Mertens, uiteraard). Mijn schoonmoeder trakteerde me 2 weken geleden op een namiddag beeld maar geen klank nadat ik niet wilde kussen. Tja, so be it woman, voor mij hoeft het ook niet. Makkelijk zat als ze eens een namiddag niet tegen me praat 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Beladen onderwerp vind ik dat altijd.
  Wel of niet vaccineren.
  De eerste en de booster hebben wij wel gehaald.
  Daarna Corona.
  En even geen vertrouwen in…..!
  Ik sta niet te springen om hem te halen, Hans gaat geloof ik wel.
  En dat is prima.

  Geliked door 1 persoon

 5. Kan nooit kwaad om alsnog een reëler inzicht te hebben over Corona. Er werd in veel gevallen wat té veel “doem gedacht”. Ik liep één keer de Delta variant en nam daarna één vaccinatie omdat ik dan geheel gevaccineerd zou kunnen claimen. Omdat zelfs de Delta variant me niet echt doodziek maakte liet ik alle boosters aan me voorbij gaan. of ik nu de nieuwere prik ga halen zal ervan af hangen hoe met dat gaat beperken want héél vatbaar lijk ik niet te zijn, ik heb best nog wat vertrouwen in m’n eigen afweersysteem dat ik niét omzeep heb geholpen met allerlei ontsmettend spul.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: