Social media en andere praatjes.

Foto door Tracy Le Blanc op Pexels.com

Mensen die me al langer volgen weten dat ik een absolute haat/liefde verhouding heb met social media. Zoiets in de trant van IK KAN NIET MET MAAR IK KAN OOK NIET ZONDER.

Dat resulteert in golvende bewegingen wat betreft mijn relatie tot allerlei vormen van social media. FACEBOOK is al tig keren verbannen geweest van mijn telefoon, dat is ook nu nog het geval. Maar ik heb mijn account nog en dat gebruik ik op mijn laptop om blogs te delen. FACEBOOK op mijn telefoon is geen goed idee, want voor ik het weet, zit ik een halve dag te scrollen. NIET OK!!!

INSTAGRAM is meer mijn ding. Dat staat op mijn telefoon en daar kijk ik dagelijks meerdere keren, maar om één of andere reden lukt het me met INSTAGRAM beter om de tijd in het oog te houden. Ik scrol wel wat af, maar het neemt minder tijd in beslag. En het lijkt een positiever medium?

TWITTER en TIKTOK heb ik ooit wel geprobeerd maar als de wiedeweerga verwijderd wegens zeer ongezond voor mijn snel overprikkelde geest.

Foto afkomstig van mantelzorgelijk.nl

WHATSAPP en MESSENGER zijn voor contact met familie en vrienden. Er is ook nog PINTEREST, maar daar doe ik niets meer mee.

Wat is mijn punt nu? Eigenlijk wil ik alleen zeggen dat het niemand moet verbazen dat ik soms helemaal onzichtbaar ben, en dan weer héél erg zichtbaar. Golvende bewegingen weet je wel. Op dit moment heb ik het bloggen weer flink te pakken, maar niemand weet natuurlijk hoe lang ik op deze golf blijf verder surfen.

Living by the moment.

Het is dat ik ook nog een hele resem andere dingen wil doen per dag. Naast werken (vier dagen per week) zijn daar ook mijn rugoefeningen (daar gebruik ik de sublieme app WEASYO voor, in het Frans enkel, maar zo goed!), mijn Italiaanse les (daar gebruik ik de app DUOLINGO voor: niet betalend wat aanleiding geeft tot flinke ergernis wegens vervelende reclame). Dagelijks mijn LIFECHANGERS oefeningen waar ik eerder over schreef.

Dan zijn er nog die zaken die ik elke dag wil doen maar waar ik niet altijd toe kom.

Dagelijks tienduizend stappen wandelen. Dagelijks vers koken. Dagelijks lezen, dagelijks mediteren….Al maak ik er mij niet (meer) druk over als dat niet lukt. Er zitten tenslotte maar 24 uren in een dag…

Misschien laat ik het Italiaans wel schieten nu ik weer aan de blog ben. Die reclame werkt toch op mijn zenuwen…. Ik zie wel;)

Tot hier dit volstrekt overbodige blogje. 🙂

Fijne zondag iedereen.

Myriam

14 Reacties op “Social media en andere praatjes.”

 1. Ik gebruik Twitter in het koersseizoen. Ik probeer politiek er buiten te houden, maar da’s erg moeilijk. Instagram is voor mij het medium van de mooie foto’s. Alles wat geen mooie foto is, sla ik over 🙂 En dat moet niet gaan over je leven mooier voorstellen of influencers of zo, gewoon mooie natuurfoto’s en stadsfoto’s.

  Geliked door 1 persoon

  1. Begrijp ik helemaal, dat is ook waarom ik instagram zo leuk vind. Al gebruik ik het nu ook wel voor de blog te “promoten”. Heb pas onlangs ontdekt dat de fotoschuur vlakbij mijn vroegere woonplaats is. Woon er nu ook nog vrij dichtbij😊

   Like

   1. Ik gebruik FB meer om mijn blog te promoten.
    Ja, de Fotoschuur is echt Sint-Amandsbergs! Ongeveer even ver van bij jou als van bij mijn vroegere voordeur 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Instagram en Facebook … ik vrees dat ik niet meer zonder kan. Twitter heb ik ooit gehad, maar de eeuwige – vaak onbeschofte – discussies maakten dat ik al heel snel weer afgehaakt ben.
  Ik moet eigenlijk niet zoveel van mezelf. Dagelijks koken, dat wel maar dat doe ik graag.

  Geliked door 1 persoon

 3. In feite is Instagram niet meer (en niet min) dan een online foto-expositie. Erg verslavend vind ik zulks niet, ook al kan ik er van genieten. Trouwens: mensen die Instagram voor andere doeleinden gebruiken (spreukjes, zoekertjes, van het internet gepikte foto’s) wens ik jeuk en veel te korte armpjes toe. Nestbevuilers, noem ik ze.

  Mijn enthousiasme over Facebook is van de gekoelde soort. Veel onzin, nog meer zinloze berichten, een massa reclame en weinig respons op een post die onverhoopt wel kwaliteit in zich draagt. Ik wend me aldaar doorgaans tot Marketplace en de specifieke groepen waar ik deel van uitmaak.

  Favoriete sociale media: blogs. Dat vergt wat tijd – die ik heden ontbeer – maar herbergt veelal kwaliteit. Bovendien is een blog geen vluchtig medium; je moet er moeite voor doen, zowel als opsteller als – in mindere mate – qua lezer. Like it.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: