En hoe gaat het nu écht met jou?

De laatste jaren hebben we corona beleefd, al dan niet van dichtbij, soms met zware gevolgen, soms bijna ongemerkt. Eens corona min of meer van de baan, kwam daar de oorlog in Oekraïne, met de daarbij horende energiecrisis die meer en meer doorsijpelt in onze levens. En als kers op de taart is daar de milieucrisis, die natuurlijk al lang bezig is, maar waar we nu nog moeilijk hoopvol over kunnen zijn.

Nieuws bekijken staat gelijk aan een bad nemen in een donkere vieze smeerpoel: wie nog opgewekt is vóór de dagelijkse portie ellende is dat gegarandeerd niet meer nadien.

Er zijn vele redenen om depressief, verdrietig en angstig te zijn als we de wereld rondom ons bekijken. Maar dat helpt niemand vooruit, integendeel: we worden er zelf ongelukkig van én en passant slagen we er in om de mensen rondom ons een duwtje richting afgrond te geven.

Hoe gaan we daarmee om? Wat kunnen we doen om de lichtpuntjes rondom ons te blijven zien, en om moedig elke dag opnieuw aan te vatten?

Elk van ons zal wel een aantal strategieën hebben om hiermee om te gaan. Van kop in het zand tot vechten op de barricades en alle gradaties er tussen in.

Van nature ben ik geen positieve denker: het glas is eerder halfleeg dan halfvol. Maar omdat een mens nooit te oud is om aan zichzelf te werken probeer ik daadwerkelijk anders te reageren dan ik van nature zou doen. Keer op keer roep ik mezelf tot de orde als ik merk dat ik weer oordeel voor ik voldoende informatie heb verzameld. Als ik merk dat ik weer eens kijk naar wat ik NIET heb in mijn leven en vergeet wat ik juist wel allemaal heb.

Allerlei methodes hebben mij in de loop van mijn volwassen leven geholpen, met wisselend succes, om dat aangeboren (of is het aangeleerde?) negativisme om te buigen.

Momenteel ben ik met een jaartraining bezig die me tot nog toe al veel heeft geleerd. Het gaat om de LIFECHANGER online cursus die wordt aangeboden door SPIRIT COACHING. Ik kwam toevallig via Instagram op de site terecht, en ik dacht onmiddellijk: DIT IS WAT IK ZOEK. Ik schreef me in voor een online event met als onderwerp LOSLATEN. Zo maakte ik kennis met MAHATMA REVIER, de coach achter SPIRIT COACHING. Onmiddellijk had ik een héél goed gevoel bij haar aanpak, en ook bij haar als figuur. Ze straalt zoveel positieve energie uit, dat je er zelfs online door begeesterd wordt.

Na die ene dag opleiding heb ik me direct aangemeld voor de jaartraining LIFECHANGER. Elke maand wordt je een nieuwe module aangeboden rond allerlei onderwerpen: zo volgde ik ook de module TEM JE MIND, SPREEK JE WAARHEID, MAAK JE DROMEN WAAR en DE PIJN VOORBIJ. Elke dag krijg je een korte video met een opdracht waar je die dag direct mee aan de slag gaat. Elke module begint met een volledige opleidingsdag online. In de loop van de maand zijn er dan drie momenten van anderhalf uur waarop je online ondersteuning krijgt bij datgene waar je mee bezig bent. Want natuurlijk komt er van alles aan de oppervlakte als je hiermee aan de slag gaat.

Ik vertel dit niet omdat ik betaald word om reclame te maken, in geen geval. Ik ervaar echter bij mezelf dat er daadwerkelijk dingen verschuiven. Zaken die ik al lang wil aanpakken maar waar ik nauwelijks mee vooruit kon. Nu dus wel.

Ik denk dan altijd: misschien is een ander ook iets met deze info. Vandaar dit artikel. En heb je geen interesse, dan was het hopelijk gewoon aangenaam om te lezen?

Fijne woensdag

Myriam

4 Reacties op “En hoe gaat het nu écht met jou?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: