FIETSVAKANTIE 2022 – Dag 11 – van Conflandey naar Hugier.

Hot. Dat is het sleutelwoord vanaf deze rit. Hot hotter hottest.

Rond de middag komen we, raar maar waar en héél uitzonderlijk op deze route, een terrasje tegen. Schitterend gelegen, en met ruimte om hele busladingen toeristen te ontvangen. Maar, wij zijn de enigen. We genieten van koel water en van het heerlijke uitzicht, maar lang kunnen we niet blijven plakken, want de volgende B&B wacht in Hugier. Om daar te komen moeten we van het water weg, en de heuvels in. Mooi maar pittig. Zonder mijn Montyken zou ik het niet doen, in geen geval. Maar guitarman baant zich met bagage en al, zonder elektrische ondersteuning, een weg van de ene hete heuvel naar de andere.

Bezweet en dorstig kwamen we aan in LES PETUNIAS in Hugier. Een werkelijk schitterende B&B die ons meteen al ons geploeter deed vergeten. Supervriendelijke gastvrouw, die ondanks het feit dat ze geen tables d’hôtes meer aanbiedt, onmiddellijk bereid was om voor een simpele avondmaaltijd te zorgen, omdat we met de fiets waren en er in geen velden of wegen een eetgelegenheid te bespeuren was. ZALIG. Een heerlijke fles witte streekwijn, gegratineerde stukjes stokbrood en allerlei kaas en charcuterie met verse groenten uit de tuin. Eeuwige dankbaarheid voor deze dame!!!

De volgende dag zouden we de tocht aanvangen naar Beaune. Stay tuned 🙂

Myriam

9 Reacties op “FIETSVAKANTIE 2022 – Dag 11 – van Conflandey naar Hugier.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: