Dag 10 – van Epinal naar Conflandey.

Een beetje beschaamd kijk ik jullie kant uit. Het is me niet gelukt om dagelijks verslag uit te blijven brengen. Hoe verder de reis hoe zwaarder, dus ik kwam er gewoon niet toe om een reisverslag te maken. Waarvoor mijn verontschuldigingen.

Verder gebruik ik graag veel foto’s in een blog onder het motto EÉN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN. Maar ook dat viel niet mee want als je je gsm gebruikt als fiets GPS is het wat omslachtig om hem telkens uit het bijhorende tasje te vissen. Elke keer stoppen als ik iets moois zag zou niet echt opgeschoten hebben. Want mooi was het zowat overal waar we passeerden.

Deze trip leidde ons grotendeels langs het Canal de l’Est. Langs het water, dat is makkelijk en zalig fietsen. Vooral omdat het weer ook helemaal bereid was om mee te werken.

Om aan onze logeerplaats te komen moesten we echter een heel eind van de geplande route af, dus weg van het water en de heuvels in. Mijn Monty kan de hellingen moeiteloos aan met zijn stevige batterij. Ik trap zoveel mogelijk aan minimale ondersteuning dus enige trots is wel gepast.

Zeer veel respect voor guitarman die deze uitdaging aangaat met “gewone” fiets JOKO, met daarbij zeker nog eens 20 kg bagage. Als een onvermoeibare pro beklimt hij elke helling. Ik zou het hem niet nadoen.

Ons verblijf in Conflandey blijkt niet de B&B die we geboekt hadden maar de ernaast gelegen gite. Proper op zijn Frans dwz van ver. Van dicht was het minder. Het uitzicht maakte veel goed. Schitterende view op de Saone. Avondeten was er niet te krijgen, dus haalde guitarman de aiki noodles boven. Gelukkig waren die er!! Honger is de beste saus….

Zicht vanuit de slaapkamer

Nog een wandelingetje door Conflandey, dat ooit een bloeiende gemeente moet geweest zijn, getuige een aantal, nu vervallen, grote monumenten en gebouwen.

De volgende ochtend kregen we een ontbijtje waar ik niet meer woorden ga aan spenderen. Niet iets om naar terug te keren in elk geval.

Morgen krijgen jullie meer nieuws over het volgende traject

Bye

9 Reacties op “Dag 10 – van Epinal naar Conflandey.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: