Fietsvakantie 2022- dag 9: van Ludres naar Epinal.

De weersvoorspellingen waren nog steeds niet positief,  alhoewel iets minder negatief dan gisteren.  Gisteren hebben we dan ook de hele namiddag in de regen rondgepeddeld.

Vandaag konden we alweer vertrekken met zon, en die stralende lieverd bleef een hele tijd bij ons.  We volgen le Canal des Vosges, en dat gaat vooruit.  Voor sommige mensen zou dit saai zijn,  voor mij is dit heerlijk.  We rijden heel vaak op een soort dijk met langs beide zijden water.  Prachtige bomen,  waaronder veel platanen,  boorden het pad af.  Rust  slechts zelden onderbroken door een mede langeafstandsfietser of een wandelaar.  Hier en daar een pittoreske sluis,  waar een plezierboot doorheen moet om verder te kunnen varen.  Dichter bij Epinal trekt de lucht samen en krijgen we alsnog een paar spetters. Niets ernstigs vandaag. 

Twee oude industriële sites,  voer voor industriële archeologen,  liggen ook op onze weg.  Tenslotte arriveren we in Epinal waar we nog even wat drukke routes départementale moeten doen voor op onze bestemming te geraken.  De lange afstandsfietspaden in Frankrijk zijn goed tot zeer goed.  Maar in het  verkeer op de gewone wegen is de fietser loslopend wild waarop naar hartelust kan gejaagd worden.  De Fransen lijken totaal niet gewoon aan het concept fietser op de normale wegen.  Ik voel me er allesbehalve veilig.  Fietspaden zijn een verre droom. Ofwel is er een fietspad dat na 25 meter plots in het grote niets oplost,  ofwel is er géén fietspad en staat er een bordje PARTAGEONS LA ROUTE…. Mooie gedachte,  maar veiliger voel je je er niet door.  Maar goed,  de lange afstandsfietspaden zijn ok. En die volgen we tenslotte. 

We arriveren iets buiten Epinal in Le Chateau de Failloux…. wat een prachtig gerenoveerd kasteel,  en wat een schitterende tuin….

Na een wandeling door de sublieme tuin vertrekken we met fiets maar nu zonder bagage richting Epinal centre. Charmant zonder meer. Een prachtige kerk gebouwd tussen 11e en 13e eeuw, de gezellige place de Vosges, en de zon komt ons verwarmen.

Slaapjestijd nu. Tot morgen

Myriam

15 Reacties op “Fietsvakantie 2022- dag 9: van Ludres naar Epinal.”

 1. O geweldige rit , ik genoot mee met dit fijne blog
  mede misschien om dat ik er ook gefietst heb ” over ouder wegen van Aken naar Oleron st Marie ”
  oké ik begon in Maastricht ,
  met dat ik jullie genieten lees , geniet ik mee 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk dat eindelijk de zon van de partij was 🙂
  Frankrijk heeft nog een hele weg te gaan wat betreft veilig fietsen…. of dat er ooit zal komen is zeer de vraag.
  Ik denk dat NL en B hierin nog steeds koplopers zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Neen, het is zeker niet overal veilig fietsen in Frankrijk. Wij hebben wel heerlijk gefietst op de eilanden (Ile de Ré, Ile d’Oléron) en i de Landes. In de Loire en de Elzas ook, maar was voor mij veel te veel op en af.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: