Fietsvakantie 2022 – Dag 8: van Corny sur Moselle naar Ludres.

Mannekes, wat heb ik goed geslapen vannacht…. en dan nog een heerlijk ontbijtje met een verse chocoladekoek, une krakendverse baguette en een kopje koffie.  Wat wil je nog meer? Droog weer? Zeker.  Zo konden we de rit ook aanvatten, met een tweetal fietsuurtjes in droge omstandigheden,  steeds verder langs de Moezel.

We passeerden Pont a Mousson, met aan de overkant van het water de imposante gebouwen van een Premonstratenzerabdij.

Knap.  Vanaf daar is het fietspad wat minder,  vaak oversteken,  delen van een route départementale volgen,  een stuk van meer dan een kilometer langs moeilijk te berijden kiezelstenen…. de omgeving is ook wat minder,  veel industrie al moet gezegd dat er veel wordt aan gedaan omdat je er niet door gehinderd zou worden.  Overal is veel groen  en de rivier blijft prominent aanwezig natuurlijk.  Nooit zag ik zoveel zwanen en reigers,  vaak in elkaars nabijheid.  De A31, drukke autoweg,  was ook nooit  veraf. 

Bovendien begon het na de middag te regenen en het hield niet meer op tot we in ons hotel aankwamen, in Ludres voorbij Nancy.

Het plan om Nancy te bezoeken werd opgeborgen wegens drie kwartier met de bus.  Fietsen hadden we genoeg gedaan,  dus we gingen iets drinken in Memphis café, een enorm café in de stijl van de  sixties in Amerika. Speciaal.

Nu is de zon terug van de partij.  Duimen maar dat ze er morgen ook bij blijft…

Voor wie meer wil weten over onze route,  we volgen Véloroute du Soleil, een boekje uitgegeven door Paul Benjaminse.

A demain.

Myriam

10 Reacties op “Fietsvakantie 2022 – Dag 8: van Corny sur Moselle naar Ludres.”

  1. Een lekkerdere start kon je moeilijk bedenken hé. Jammer van het bezoek aan Nancy maar er kwam toch ook iets leuks voor in de plaats 🙂 Zon, zie je wel… en er komt nog meer zon de komende dagen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: