FIETSVAKANTIE 2022- Dag 7: van Merschweiler naar Corny sur Moselle.

Ik ben in de war. Was het vorige maand niet augustus aan de temperaturen te oordelen? En is het nu terug april? Met zijn grillen? Er klopt iets niet…

Maar het is wat het is. Niet bijster goed, maar ook niet bijster slecht. Drie keer tijdens de voorbije dagen zijn we extra gewassen in een enorme regendouche, maar die was na een kwartier, twintig minuten alweer voorbij. Daarna was er weer zon, afgewisseld met wolken, veel wind en dan weer minder wind. Het kan dus véél slechter. Guitarman noemt het de flandrien ervaring😊

Gisteren fietsten we na aankomst nog een paar kilometer naar het dichtstbijzijnde dorpje waar gelukkig een pizzeria open was. Daar was de eigenaar aan het werken als een paard om alle bestellingen bij te houden. De pizza was verrukkelijk. Mmmm

De bed and breakfast was basic, maar wel ok. Het ontbijt was dat ook.

Terug op de fiets langs de Moezel. Een minder mooie tocht dan gisteren, de kerncentrale en heel wat industrie werden gepasseerd. Maar toch slaagt het fietspad erin om aantrekkelijk te blijven. Raar maar waar. We passeerden Thionville en Metz om tenslotte in Corny sur Moselle te landen in een zeer mooie airbnb. Honger nu, grote grote honger

Met de fiets naar het centrum waar niets open is behalve een kleine bar, le Shelby. Daar maar iets drinken. Wat een aangename verrassing. De jongedame die de bar open houdt, maakt ook wat kleine gerechtjes klaar. Wat een vreugde, eten!!! De ambiance in de bar is zalig, het eten is dat ook. Een charcuterieplank met lokale specialiteiten, een paar vers gemaakte samoa’s, en ondertussen genieten van de lokale darts competitie. Wat een gelukzakken zijn wij dat we net dit gevonden hebben.

Bij terugkomst zijn we uitgenodigd voor een welkomstdrankje bij de gastheer en gastvrouw. Wat een heerlijke mensen. Zo attent zijn we nog nooit verwelkomd in een airbnb. Ook de kamer is perfect. De enige airbnb van al deze die ik deze vakantie zag, die ik van ganser harte zou aanbevelen trouwens. 😍

Geen foto’s, sorry…. internet is hier droevig😢

Groetjes, Myriam

10 Reacties op “FIETSVAKANTIE 2022- Dag 7: van Merschweiler naar Corny sur Moselle.”

  1. Bedankt voor het verslag en hopelijk droger weer de komende dagen…. dat zou toch stilaan moeten gaan lukken volgens de vooruitzichten (zeker naar het weekend toe). Goede reis verder en genieten maar…

    Geliked door 1 persoon

  2. Het regent hier niet heel hard, maar al wel 2 dagen achtereen non stop….

    Leuk, zo’n lokale bar. Ik moet nog wel eens terugdenken aan ons terrasbezoek in Oosterbeek. Dat was een leuke dag, Myriam! X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: