FIETSREIS 2022 – Dag 2: van Kessel-Lo naar Hasselt

Ik denk dat ik eens vaker honderd kilometer moet fietsen,  het heeft een weldoende uitwerking op mijn slaapkwaliteit. Na het avondeten in Leuven kon ik dan ook geen pap meer zeggen.  Het fijne bed bij onze gastheer Willem zal ook een rol gespeeld hebben natuurlijk.

Vanmorgen na een doucheken, alle spullen  twee verdiepingen naar beneden,  op Joko en Monty geladen,  en vijfhonderd meter verder gereden naar het dichtstbijzijnde koffiehuis.  BAR BLOMME serveert lekkere koffie en huisgemaakte haverkoeken met veenbessen of chocolade.  Heerlijk.  En als je dat ook nog kan verorberen op een zonnig terras is het geluk compleet. 

BAR BLOMME

Vandaar ging onze tocht verder richting Tielt-Winge, waar in de velden plots een trap opduikt. DE TOREN VAN TIELT.

De rit van vandaag,  75 kilometer,  had minder schoonheid in zich dan die van gisteren.  Geregeld een stuk langs een drukke autoweg is minder fijn.  Toen ik gisteren over mooie fietspaden schreef,  refereerde ik vooral naar de omgeving waarin die paden liggen en minder naar hun staat van onderhoud.  De prijs voor beste fietspad (NOT) gaat voorlopig naar Bekkevoort😁

Ver van de grote weg in Herk De Stad ligt het Olmenhof, in een heerlijk park met een knap terras. Hier konden we de inwendige mens effe versterken voor we de laatste kilometers aanvatten naar de air bnb van de dag, iets voorbij Hasselt. Een rustige oase van groen, water, fluitende vogeltjes, kwakende kikkertjes en voorbij flitsende visjes.

Dat er geen warm water is wegens een panne nemen we er met dit uitzicht graag bij😁

Zo dadelijk nog iets eetbaars bij elkaar sprokkelen.

Fijne avond iedereen

Myriam

15 Reacties op “FIETSREIS 2022 – Dag 2: van Kessel-Lo naar Hasselt”

  1. Wat een leuke verslagen maak je! Ik lees ze met veel plezier. Ja, zo’n trap, daar moet je op. Ik kan me toch niet voorstellen dat er mensen zijn die daar voor het eerst komen, die trap zien, hun schouders ophalen en weer doorlopen of fietsen….

    Geliked door 1 persoon

  2. Die toren is echt wel bijzonder hé… Ik wil hem ook wel eens gaan opzoeken. Jammer dat het traject minder interessant was…. hopelijk morgen beter. Mijn ervaring heeft me geleerd dat het in Limburg heel mooi fietsen is.
    Succes hoor,
    Rudi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: