Un nuit à Nuits-Saint-Georges.

Goede morgen, deze morgen.

Zijn jullie er nog? Waaw…Dank je wel! Zijn jullie er niet meer, alle begrip. Hier viel dan ook niets meer te beleven.

Ik was er héél lange tijd niet , en ik beloof niets voor de toekomst, maar op dit moment heb ik zin in het neertikken van enkele woorden. Ik zie wel waar ik uit kom. 🙂

In elk geval hoop ik dat het goed met jullie gaat. Beter dan goed, best zelfs. 🙂

Dat jullie de corona shizzle, de k*t zomer, de waterellende en wat nog meer hebben overleefd, ik hoop het van harte.

Ik heb het gehaald, getuige deze woorden die op dit eigenste moment aan mijn pc worden toevertrouwd. Het is kantje boordje geweest. Ach wel neen, helemaal niet. Het is hard geweest, dat wel, met alle ellende die we over ons heen kregen dit jaar, en dan heb ik het niet enkel over virussen en weerberichten. Maar vooruit met die geit. Wir schaffen das.

Genoeg inleidend geleuter, let’s talk about Nuits-Saint-Georges.

Het weer deze zomer, ik moet er geen verdere uitleg bij geven. Bedroevend. In de hoop toch wat zon mee te pikken voor de herfst ons inhaalt, besloten we op den bots naar het zuiden te vertrekken, tot waar de hemel blauw en de zon stralend is. Geen idee waar dat zou zijn, we zouden wel zien.

Alleen onze eerste nacht legden we al vast, en dat werd een nacht in het piepkleine maar onder wijnliefhebbers bijzonder gerenommeerde dorpje Nuits-Saint-Georges. We waren er enkele jaren geleden ook al eens doorgereden en waren gecharmeerd door deze plek.

Halfweg tussen Dijon en Beaune, in het departement van de Côte-d’Or strekt Nuits-Saint-Georges zich uit, in het midden van de Bourgognestreek. We wilden enkel een rustplek voor we effectief in het diepe zuiden terechtkwamen, dus onze eisen qua overnachtingsplek waren niet torenhoog. Toch was onze stop zeer aangenaam, en prijs kwaliteit niet te versmaden.

We waren te gast bij Mme Esmonin in de chambre d’hôte Les Rolanges in Saint Bernard, vlakbij Nuits-Saint-Georges. Het huis van deze bijzonder vriendelijke dame ligt als laatste aan een doodlopende weg, met daarna enkel nog velden. Rust gegarandeerd dus. In de tuin van mme Esmonin staat een gebouw dat een aantal kamers telt, waarvan er twee gebruikt worden als kamer voor de gasten en een derde is ingericht als ontbijtkamer. Met dank aan Corona, want vroeger kon je ontbijten in het huis van de dame. De kamer was klein, maar krakend proper, ideaal voor één nacht. Het ontbijt was prima, met verse croissants en stokbrood, kaas en confituur, een kan verse koffie, en héél véél vriendelijkheid. We hebben genoten.

De avond van onze aankomst gingen we nog iets eten in Nuits-Saint-Georges, in het café du centre, waar we héérlijk aten voor bijna niets. Klopt het dat een restaurantbezoek in Frankrijk véél goedkoper is dan in België? Wat te zeggen van een heerlijk driegangenmenu voor 14,70€ pp? Gratis water op tafel, zoals overal in Frankrijk trouwens, en delicieuse wijn voor een prijsje. Een bijzonder aangenaam begin van onze trip alvast.

Vue de notre terrasse
Een aperitiefje en Guitarman zag dat het leven goed was.
Pascalleken was er ook bij

A la prochaine mes amis.

LOLA

24 Reacties op “Un nuit à Nuits-Saint-Georges.”

   1. Vooral loonkost denk ik. Dat begint tenslotte al bij de producent.
    Het is eigenlijk schandalig wat wij hier betalen op restaurant. Neem nu mosselen… 25 euro is geen aardigheid. Die aten we in Fr voor goed de helft van de prijs.

    Geliked door 1 persoon

 1. Dat schrijven op een laag pitje ken ik precies 😔.
  Frankrijk is mooi en je kan er inderdaad erg lekker eten en drinken voor een redelijke prijs! Wij waren er in juli met de hele familie (ons gezin dus) en gaan gewoon volgende week terug 😃.
  Leuk dat je terug bent.

  Geliked door 1 persoon

 2. België is qua eten bijna niet meer te doen en na corona hebben ze allemaal of toch bijna hun prijzen grondig omhoog gedaan en hun inrichting hernieuwd. Mijn ore dat ze last hebben gehad van corona! enfin jullie hebben in dat mooie stadje genoten van een lekker maaltje, wijntje en zonnetje. Het wordt zeker nog beter!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: