Van abdijhoeves, bloesems en lentesprongen.

Het is hier stil. Ik weet het. Zonder reden eigenlijk. Het komt er gewoon niet zo vaak van. Soms denk ik, ik trek er weer de stekker uit. Maar ik weet dat ik er spijt van krijg als het wat minder druk wordt, dus doe ik dat niet. Het is wat het is, soms wat minder, soms wat meer. Nothing more, nothing less. Ik verontschuldig me meteen ook voor het gebrek aan reactie bij jullie. Het komt wel terug. Beloofd.

Vandaag is het vrijdag, normaal een vrije dag, maar ik spring straks nog in voor een zieke collega. En ik geef toe dat ik véél productiever ben dan op een gewone vrijdag.

Guitarman zit braaf te wachten tot het Witgele kruis langskomt om een staafje in zijn neus te rammen. Hij gaat maandag immers onder het mes 😦

En ik heb al véél gedaan: afspraken vastgelegd voor kine, voor steunzolen… (dat zijn mijn uitstapjes tegenwoordig: dokters en aanverwanten) Mijn hospitalisatieverzekering gecheckt. Mijn financiën gecontroleerd.

Kaartjes verzonden naar zieke en jarige familieleden en bekenden.

Italiaans geleerd.

En voor ik de keuken induik om een quicheken klaar te zetten voor vanavond vind ik de tijd en de goesting voor een blog.

Warempel.

Vorig weekend reden we naar Sint Denijs Boekel in de Zwalmstreek. Guitarman had een wandeling van een goeie elf kilometer uitgestippeld langs wandelknooppunten, en ons vertrekpunt bevond zich aan de abdijhoeve HOF TE WEYLEGEM. Idyllisch gelegen, bijzonder rustig ook, blijkt deze abdijhoeve beschermd erfgoed te zijn. Vroeger was dit de abdijhoeve van de Sint Pietersabdij in Gent.

Vlak naast de hoeve ligt de Sint Margarethakapel, ook beschermd erfgoed. Jammer genoeg zat het hekje rond de kapel op slot. Anders had ik je zonder twijfel kunnen trakteren op heerlijke oude grafstenen. Ben ik dol op, remember?

SINT MARGARETHAKAPEL

De Zwalmstreek is sowieso een sublieme streek in ons landje. Wij kunnen er niet genoeg van krijgen. Zeker als het zonnetje schijnt, de bloesems bloeien en de meeste wandelaars andere oorden opzoeken is dit een plaats om helemaal zen te worden.

Kijk mee naar wat we onderweg ontdekten en geniet!!!

Allez dat het zalig wandelen was. Nu nog een stop onderweg aan één of ander zalig terrasje en wijllie weer helemaal blij.

Keep it safe en tot gauw

LOLA

41 Reacties op “Van abdijhoeves, bloesems en lentesprongen.”

 1. en of dat een mooi plekje is om te wandelen
  en wat een geluk dat het er zo heerlijk rustig was
  je bracht het ook schitterend in beeld
  suc6 gewenst met de operatie , ik denk aan de man en niet de gitaar 🙂 geintje :0
  fijn weekend gewenst

  Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt weer prachtige foto’s gemaakt onderweg. Zou toch wel zonde zijn om die ongezien te laten verstoffen.
  En wat dat bloggen betreft … niks moet, alles mag. Gewoon af en toe zo’n mooi logje plaatsen is toch ook goed!? Ik heb er i.e.g van genoten.
  Maak er een mooi weekend van.

  Geliked door 1 persoon

 3. De zwalmstreek is zeer mooi, wij waren er al een paar keer. Niet zo ver van mijn geboortestreek.
  En die terrasjes, die komen eraan👍. En dan wordt het dubbel genieten van iets dat we vele maanden moesten missen.
  Het beste voor maandag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat jullie weer voor de volle honderd procent genoten, spat van de foto’s af. Heerlijk. Mooie beelden ook.
  Wandelen en streken ontdekken in coronatijden is je reinste must-have!

  Geliked door 1 persoon

 5. Toitoitoi voor de komende patient. Hoop dat alles goed gaat voor hem en uiteraard ook voor jou. Koester de wandelingen, de prachtige omgeving, en beschrijf wat je meemaakt. Het geeft vaak wat lucht…

  Geliked door 1 persoon

 6. Gelukkig is bloggen niet verplicht. De site blijft wel wachten hoor ook al heb je even wat minder tijd of zin. En zón mooie wandeling moet je er al helemaal niet voor laten, dát zou pas jammer zijn.

  Geliked door 1 persoon

 7. Schrijven omdat het kan en niet omdat het moet, dat is juist zo fijn.
  Ik geloof dat wij die contreien ook maar eens moeten bezoeken. Hier in het oosten van Nederland, waar ik Apeldoorn ook maar even onder schaar, lopen we nu de klompenpaden. Zeker de moeite waard als je er eens een paar dagen tussenuit wilt en het wat verder naar het noorden zoekt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: