PEEK AT MY WEEK

De quarantaine ligt nu zo’n tien dagen achter ons. In vergelijking met een paar collega’s mag ik niet klagen over de gevolgen voor mijn gezondheid, veroorzaakt door de invasie van het beestje wiens naam begint met een C. Hoe ik dat organisme haat, er zijn geen woorden voor. Ik weet dat ik er niet alleen in sta.

Ik was een depressie nabij, maar de bevrijding kwam net op tijd. Hoe zalig is het om terug naar het werk te kunnen, de deur van mijn appartement te kunnen uitstappen, zomaar, omdat het kan, omdat het mag.

Op zaterdag 3 april trokken we naar de Bourgoyen. Ik schreef er een blog over trouwens, voor het geval je nog eens wil gaan kijken hoe het er daar uitziet? Ik voelde mij er als een jong veulen dat voor het eerst weer buiten mag na een lang verblijf in één of andere donkere stal. Het weer was niet om over naar huis te schrijven maar de verse lucht deed zo een deugd. ZALIG!!!

Op zondag 4 april mocht ons moeder nog eens buiten. Het mensje is 92, volledig gevaccineerd, maar het vergde mails en telefoontjes om mogelijk te maken dat ze nog eens buiten de WZC muren mocht komen. Ik ga er niet dieper op in want dat brengt me te ver. Laat me volstaan met te zeggen dat ik alle begrip heb voor de maatregelen, absoluut, maar dat het niet de bedoeling kan zijn dat elk individueel rusthuis dan ook nog eens persoonlijke strengere maatregelen gaat hanteren…. Erg. Echt héél erg. Ze moet na elke stap buiten de grenzen van het WZC ook een week in quarantaine… Echt waar. Enfin die zondag heb ik haar meegenomen naar huis, waar ze ook nog eens mijn kinderen kon zien, alles op gepaste afstand en mét mondmasker natuurlijk.

Taart gemaakt voor bezoek van oma

De werkweek vliegt voorbij, en geeft geen aanleiding tot buitengewone blogonderwerpen. Of misschien wel, maar de tijd ontbreekt mij gewoon.

Tot de vrijdag 9 april. We trokken er weer op uit voor een wandeling rond Doel. Ook daar blogde ik over. Heerlijk ook, fris maar zo deugddoend.

Op zaterdag ging ik voor het eerst shoppen op afspraak met mijn dochter. Ik had consumptiecheques ontvangen, als werknemer in de gezondheidszorg, en die wou ik in geen geval over tijd laten gaan. Dus trokken wij naar twee winkels, op afspraak. Eerst zoeken waar die cheques worden aanvaard, en dan een afspraak maken. Het ging allemaal vlot. We togen naar Lovendegem, bij Antes, en naar Merelbeke, bij Les femmes heureuses. En inderdaad, ik werd er helemaal heureuse van. Al kan ik niet geloven dat de winkeliers dit ook zo ervaren. Voor de klant is het een luxe: in alle rust kiezen en passen. Ik vond mijn gading, de cheques zijn op.

Tijdens de voorbije week werd ik voor de tweede keer gevaccineerd. Joepie!!!!

Mijn moeder viel en brak haar arm. 😦 Het duurde twee dagen voor ze doorhad dat het misschien toch iets meer was dan een kneuzing. Je kan nog een té hoge pijngrens hebben ook. Nu zit ze in de plaaster voor een hele tijd…

Ik kreeg een scan van de lever, omdat ik de laatste tijd graag minstens één keer per maand een scan heb… Duhhhh. De huisarts belde dat ik toch verder moest naar een specialist. Wel ja, deze kan er ook nog wel bij natuurlijk. Het houdt niet op de laatste tijd hier.

Gisteren gingen we nog eens een grote fietstocht maken. Veel wind, ijzig koud en in my face: ik raakte na een dertig kilometer bijna niet meer vooruit. Totaal uitgeput, zelfs met de elektrische fiets..Zou het C beestje toch iets hebben nagelaten?

Vreugde en verdriet, het zijn twee kanten van de medaille die het leven is. We krijgen van elk ons deel.

Keep the spirit up!! Doe ik ook!

LOLA

42 Reacties op “PEEK AT MY WEEK”

 1. Arme moeder, ze heeft pech , met rare rusthuisregels en met haar arm. En nu moet jij weer naar de specialist…. ik duim voor je.
  Toch een heerlijk logje,het optimisme straalt eraf! Fijn dat je genoten hebt.

  Geliked door 1 persoon

 2. ja vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar
  dat las ik wel weer in deze keek op de week
  blijf er op uit gaan , ondanks dat het nog fris is , het doet zoveel goed
  wens je moeder een voorspoedig herstel toe
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een toestanden…. je zal het allemaal maar voor hebben en dan die coronabeperkingen er nog bij. Daar wordt je echt niet blij van. Voor je moeder wens ik een spoedig herstel en voor jou een gunstig resultaat van de dokter. Moed houden is de boodschap maar het is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maak nog maar eens een goeie wandeling nu de temperaturen eindelijk weer wat omhoog lijken te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ook hier is in verpleeg- en verzorgingshuizen veel misgegaan. Recentelijk nog een uitbraak bij een woon- en zorggroep voor dementerende ouderen op een steenworp afstand. In elk geval beterschap, zowel voor je moeder als voor jou.
  Het blijft een lange weg, waarop we maar langzaam met struikelen, vallen en weer opstaan doorgaan. Maar er gloort licht. Ik heb vanmorgen mijn eerste vaccinatie gehad!

  Geliked door 1 persoon

 5. Hoe fijn dat je moeder eindelijk bij je op bezoek mocht…En wat een Prachtige taart…Ze zal er met plezier een week quarantaine voor over gehad hebben……Al dachten we wel dat het na het vaccineren iets soepeler had gekund…Beterschap met haar arm.
  Fijne momenten toch eindelijk weer!!
  Laat je lever maar goed onder de loep nemen !..Niet uitgesloten dat er nog een overblijfseltje van C….. verscholen zit…..Beter double checken.!!En elke dag maar weer positief verder ….en hopen op een snelle ommekeer naar het normal life 🎈🎈🎈
  Geniet van jullie weekend en verwen ons met de mooie beelden van wandelingen en fietstochten in ons Belgenland..♥️

  Geliked door 1 persoon

 6. Een gevulde week, met blijdschap en smart. Je week volgde de loop van het leven.
  Na haar uitstapje moest je moeder dus weer een week in quarantaine? Wel vreemd, want gelden daar dan andere regels dan voor de rest van de maatschappij?

  Geliked door 1 persoon

 7. Arme moeder. Twee maal dan nog: omdat ze niet buiten mag en dan ook nog gevallen is. Gelukkig was er wel een lekkere taart.
  Ja, de gevolgen van het beestje kunnen heftig zijn en heel lang aanslepen.
  Fijn weekend!

  Geliked door 1 persoon

 8. Die oudere mensen hebben het het laatste jaar toch echt niet gemakkelijk gehad. Ik heb vaak met ze te doen. En dan nog extra regels, komaan zeg😦.
  Hopelijk ben je snel ‘de oude’.
  De zon doet zijn best om de mensen terug met positiviteit te bestralen 👍

  Geliked door 1 persoon

 9. De media spreken alleen over die ‘jeugd’ die het toch zo moeilijk heeft. Om de schijterij van te krijgen die zever, want met voorrang de bejaarden zijn het die het écht moeilijk hebben.
  Verzorg jezelf, en probeer wat zon mee te pikken!

  Geliked door 1 persoon

 10. Een verhaal vol mixed emotions. Op en naar, heen en weer. Maar dat je gevolgen ondervindt van dat ellendige virus geloof ik graag. Volgende week gaat vrouwlief en ik onder de prikspuit. Niet omdat ik er naar verlang, maar wel omdat het ons dan weer wat vrijheid van handelen geeft. Ik wordt een beetje flauw van al die beperkingen..

  Geliked door 1 persoon

 11. Ja als ik het dan zo lees zeker voor de oudere mensen was het een zwaar jaar voor andere ook. Fijn dat je weer buiten mag. En het kan inderdaad best nog een gevolg zijn, hoor het wel van meer mensen vermoeidheid nog lang. Hoop dat het snel beter gaat.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik ben toch blij dat je er weer bent. Want de lockdown op deze blog was wel langer dan wij met COVID meemaakten. Maar ik lees weer ff bij en ben blij met je terugkeer. Hier is de lockdown vervelend geweest omdat er dan zo weinig te doen viel, maar we vermaakten ons toch, zij het zonder onze vaste wandelbestemmingen of rijroutes. Pas toen alles weer open ging konden we er weer wat verder op uit. We zijn nu drie keer gevaccineerd tegen dat Chinese gedoe, de oproep voor de vierde ligt er al weer, maar of we die nu ook nog gaan nemen? Het wordt ook wel iets overdreven heb ik de indruk…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: