LUCHT.

De quarantaine is voorbij. Ik zou niet langer besmettelijk zijn. Oef. En wat nog mooier is: we zijn er in geslaagd om guitarman coronavrij te houden. Het leven was de afgelopen tien dagen niet echt aangenaam maar we hebben het gehaald. De restverschijnselen zullen zonder twijfel nog een hele tijd met me mee reizen. Maar na mijn volgende vaccinatie zal ik zonder twijfel voldoende antilichamen hebben verzameld om toch héél lang (please?) coronavrij te zijn.

Met lede ogen keken we vanuit onze afzondering naar de covidioten en de antivaxers die regelmatig een belangrijk deel van het dagelijkse nieuws inpalmen. Zouden ze nog steeds dezelfde praatjes hebben als zijzelf, of één van hun meest geliefde naasten aan de beademing ligt in het ziekenhuis? Ach, schluss damit. Let it go, LOLA.

Mijn dag kan niet meer stuk want sedert gisteren mag ik dus weer naar buiten. Ja, naar die plek waar de vogeltjes fluiten 🙂

Gisteren waagde ik al een eerste stapje: zoals je met je grote teen voelt of het water niet te koud is. Het is vreemd om na tien dagen opsluiting de deur open te doen, en de wind op je snoet te voelen. Elke ademteug werd met aandacht binnen gehaald. Elke vogel die floot werd waarderend beluisterd. Een mini fietstochtje van een twintig kilometer voerde ons langs al vaak bereden paden naar Destelbergen en terug. De wind was guur, en stevig. Maar wat deed het deugd!!!

Vandaag dan een eerste kleine wandeling in Natuurgebied Bourgoyen aan de rand van Gent. Puffers mee in de rugzak, voor de zekerheid.

We vertrokken zoals steeds vlak voor de middag. Het is dan nog heerlijk rustig. De parking aan het sportcomplex Bourgoyen bood nog heel wat ruimte.

We kozen voor de blauwe lus, meteen ook de langste daar, 5.5 km. Het is een prachtig natuurgebied, in de lente als alles begint te bloeien zeker. Het enige nadeel is dat het niet ver van de autosnelweg af ligt. Je wandelt niet in een stiltegebied, al valt het lawaai al bij al nog mee.

Een impressie van onze wandeling vind je hier. Zeker een aanrader!!

Hou het veilig!!

LOLA

51 Reacties op “LUCHT.”

 1. Gelukkig gaat het weer beter.
  Wat is de Bourgoyen toch mooi. Ik zag al veel foto’s. Mijn dochter woont in Gent en vroeger kwam ik zowat dagelijks in Gent. Toch ben ik nog nooit in de Bourgoyen geweest. Toch eens werk van maken zodra het mag.

  Geliked door 1 persoon

 2. fijn te lezen dat het je beter gaat
  ook mijn broertje is nog aan het herstellen van de naweeën , en dat kan lang duren heb ik wel begrepen
  maar zo’n dagje er op uit in zo’n prachtige omgeving aan de mooie foto’s te zien zullen je veel deugd doen
  fijn paasweekend groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi daar, heel mooi.
  Ooit woonde ik in de Octaaf Van Dammestraat, één van de straten naar het sportcomplex 🙂
  Blij dat het beter gaat met je. Draag zorg voor jezelf, take it easy. De vermoeidheid zal zich nog lang laten voelen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk dat het weer beter met je gaat 🙂 Je hebt duidelijk genoten van je wandeling denk ik. Een mooi gebied trouwens dat ik ook wel eens wil gaan bezoeken in de nabije toekomst.

  Like

 5. Goed dat je weer naar buiten kon en jullie er zonder winterkleerscheuren vanaf zijn gekomen. De komende dagen wordt het echt guur. Wellicht dan een vrijwillige quarantaine want buiten hobbelen dan minder aantrekkelijk….Fijne Pasen!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Heel erg fijn! Voor jou dat je weer naar buiten mocht. En wat een schitterende foto’s meteen weer van jullie wandeling 😀

  Overigens, ben jij de tweede van wie ik lees, vaccinatie gehad en toch corona krijgen… Maar goed, het zal wel goed zijn. Ik ben blij voor jou!

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. De paradox is dat je door de vaccinatie toch fysiek wat ontregeld bent. En die ontregeling maakt je ook even wat vatbaarder voor covid-19. Maar als de vaccinatie goed zijn werk doet voorkomt het wél dat je zó erg ziek wordt dat je in het ziekenhuis terecht komt. Hetzelfde gebeurt overigens met de griepprik. Je bent na zo’n prik waarschijnlijk even wat vatbaarder. De prik veroorzaakt dus geen ziekte, zoals de antivaxxers beweren.

   Geliked door 2 people

   1. Ja, die griepprik, jaren lang gehaald samen met mijn dochter, goede voorbeeld geven, elk jaar werden we doodziek allebei toch de griep of iets anders. Tot ik ermee stopte. Hey wonderwel, bleven we allebei de hele winter gezond op af en toe een loopneus na. En al het andere bleef ook uit, zware agina’s en zo.

    Geliked door 1 persoon

 7. Ik ben géén covid idioot of een antivaxer.
  Helemaal niet.
  Maar van de week werden zowel man als ik gebeld door de huisarts dat we onze vaccinatie (Astra) konden halen.
  Ten eerste zou manlief door de GGD geprikt worden….
  Ik wel door de huisarts, maar pas in mei.
  Maar goed, allebei zijn we beetje bang voor Astra!
  Aankomende week gesprekje huisarts!

  Geliked door 1 persoon

 8. Buitenlucht nog wel. Dat is genieten!
  Inmiddels heb ik vier vrienden die op de IC zijn opgenomen of er opgenomen zijn geweest. De jongste (sporter, net 40 geweest) vecht nu voor zijn leven. Ik maak me echt boos over de covidioten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: