GOE BEZIG!!!

18000 stappen zei de stappenteller gisteren, toen ik enigszins vermoeid in de auto neerplofte.

Dat gaat toch richting 13 km, en 13 km gaat richting 15 km en dan richting 20 km, wat mijn doel is dit jaar. Haal ik dat ooit? Dat weet ik niet, en ik lig er ook niet van wakker. Tenslotte is de reis belangrijker dan de bestemming. En die reis brengt ons nu en dan op bijzonder mooie plekken. Zoals vorig weekend. Toen reden we naar Sint Blasius Boekel, een dorpje in het hart van de Vlaamse Ardennen.

We parkeerden in de buurt van het kerkje. Als doorgewinterde wandelaar weet je dat kerkje ook kerkplein betekent en dat betekent dan weer in de meeste gevallen parkeerplaats. Ook hier was dit het geval. Wel goed dat we op tijd vertrokken, met name voor de middag, want bij terugkeer werd de parkeerplaats, net als de wijde omtrek, volledig ingepalmd door enthousiaste wandelaars. Wat moet een mens anders, niet?

Wandelen in deze buurt is wandelen in de Vlaamse Ardennen, over de getuigenheuvels (een min of meer geïsoleerde, erosiebestendige heuvel in een verder relatief vlak landschap: bron WIKIPEDIA). Het gaat dus behoorlijk op en neer.

Veel afwisseling tussen de landschappen, redelijk begaanbare paden, én we leefden kortstondig in de veronderstelling dat de modder verdwenen was tot herfst 2021. Hahahahaha, you wish.

Op een bepaald moment kwamen we in een soort SPEL ZONDER GRENZEN terecht. De oudere lezers van mijn blog zullen zich dit zeker nog herinneren. Bruine zeep was een geliefkoosd attribuut in dit spel. Wat heb ik gelachen met de capriolen van de deelnemers die manmoedig probeerden overeind te blijven op die glibberige substantie.

Boontje komt ooit om zijn loontje. Nu was het mijn beurt om me in allerlei bochten te wringen om toch maar overeind te blijven op het gladde modderspul. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Op andere momenten zakten we weg tot onze enkels in de modder. Maar nu bleek dat wegzakken te verkiezen boven het glijden. Ik ben niet gevallen maar ik heb ook niets van de omgeving gezien. Alle aandacht was op het zo goed als onbegaanbare pad gericht. Onderweg kwamen we een aantal wandelaars tegen waarvan de man op sandalen rondhuppelde… Ik had graag gezien hoe hij dit parcours aflegde. 🙂

Enfin, we waren tamelijk uitgeteld toen we terug aan de auto kwamen. Op het laatste waren er ook wel vele wandelaars op hele smalle paadjes. Geen veilig gevoel. Blij dat we op tijd waren vertrokken.

Enkele fotootjes.

Allé het was al bij al een avontuurlijke wandeling. En het heeft deugd gedaan!!

Groetjes LOLA

37 Reacties op “GOE BEZIG!!!”

 1. Ik probeer onze wandelingen dezer dagen te beperken tot verharde wegen. Ik heb het zo gehad met die modder. Het is inderdaad zo: als het krabben is om overeind te blijven, zie je weinig van de mooie omgeving.
  Hebben jullie dan reserveschoenen bij om terug te rijden? 🙂
  Wij zijn vanmorgen naar de Hotond gereden, maar hebben het bij rijden gehouden. Eens rondgekeken aan de Hotondmolen, het was koud en winderig en nat, op zoek naar de Wittentak Kapel, met de auto, en weer naar huis gereden 🙂 (maar dat was zo’n beetje het plan, we hadden wat hardware uit te testen onderweg dus het was geen verloren rit)

  Geliked door 1 persoon

   1. Doen wij ook als het ernaar uitziet dat het modderploeteren wordt 🙂
    Het was wel een mooi uitstapje vanmorgen. Gisteren niet buiten geweest, dus deed het echt wel deugd. Ondanks dat we nauwelijks gestapt hebben. En fietsen komt er al helemaal niet van.

    Geliked door 1 persoon

 2. een prachtige wandeling in een zo aan de mooie foto’s te zien mooi gebied
  en die schoenen heb je vast en zeker niet horen klagen 🙂
  als je 13 km loopt kan je de 20 ook aan , zeker als er geen bruine zeep op de paden ligt

  Geliked door 1 persoon

 3. Uhhhh, jullie liever dan ik, hahahaha bij zulke paden keren wij om en zoeken wel een ander pad, hahahaha prachtige foto’s overigens weer, van de momenten dat je wel even de tijd had om ze te nemen 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: