LIEFDE AMOUR LOVE LIEBE AMORE

Ik doe ook deze week graag, héél graag zelfs, mee aan Satur9’s 30 weeks photochallenge.

Het thema deze week is liefde. Daar valt heel wat over te zeggen natuurlijk. Het weergeven van het begrip liefde in een beeld is niet simpel, maar een uitdaging is best fijn. Ik ga vlijtig op zoek naar foto’s die weergeven wat liefde voor mij inhoudt. En dan kan het niet anders of ik kom terecht bij mijn kinderen. Ik heb namelijk al heel wat nagedacht over het onderwerp liefde en ik ben tot de vaststelling gekomen (maar dat is persoonlijk dus voel je alsjeblieft vrij om het niet met me eens te zijn) dat de enige vorm van onvoorwaardelijke liefde die er bestaat de liefde is van een ouder voor zijn kind(eren).

Mijn kinderen. De baby’s die ik knuffelde en koesterde, zijn uitgegroeid tot twee volwassen prachtmensen. Mijn liefde voor hen is meegegroeid, zoals alleen liefde dat kan. Sleet komt daar niet op….Het is een geschenk om zoiets te mogen ervaren.

Later kwam daar nog een pleegkind bij, en ook dat is moederliefde.

Op wandel met de pleegzoon.
Koppelliefde

Er is nog veel meer liefde natuurlijk: voor mijn familie, mijn vrienden veraf en dichtbij, voor boeken, natuur, cultuur, allemaal vormen van liefde, maar mijn eerste gedachten gaan naar mijn kinderen.

Foto gevonden op vrt.be

Liefdevolle groeten

LOLA

35 Reacties op “LIEFDE AMOUR LOVE LIEBE AMORE”

 1. Zo schoon, bedankt om deze foto’s te delen! Ik heb er echt van genoten 🙂
  En ja, “sleet komt daar niet op”, op de liefde voor je kinderen, dat is helemaal waar.
  “some love holds, some gets used” zingt Beck en dat vind ik mooi uitgedrukt, maar dat geldt niet voor de liefde voor je kinderen. Die groeit gewoon mee met hen 🙂

  Geliked door 2 people

 2. Wat dit onderwerp betreft, zou ik mijn huidige blog waarin ik vertel dat ik een kleindochter krijg daar in kunnen dienen, hahaha Want dat is helemaal waar, smelt bij de eerste foto, en dubbel smelt bij de tweede foto 😉

  Ik ben het helemaal met jou eens, en als er dieren zijn, dan is dat ook onvoorwaardelijk net als met onze kinderen en kleinkinderen 😀

  X

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ik weet niet of ik het nog opnieuw zou doen. Hij was al achttien toen hij bij ons kwam. Het is een schat van een jongen, maar problemen problemen problemen… ik zou hem nu niet meer willen missen ook niet maar het is niet simpel. Das een understatement

   Geliked door 1 persoon

 3. Warme lieve liefde. Puur en onvoorwaardelijk. Mooi en lief.
  Naar kinderen toe heel zuiver. Een pleegzoon, ik wou dat ik ook ooit de moed had, het bleef bij een stille, vaak angstige wens, angst voor het onbekende.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: