Satur9’s 30 weeks photochallenge – regel van derden.

Elke dag leer ik iets. En dat vind ik fijn, want ik leer graag nieuwe dingen. Het lezen bij andere bloggers heeft me zo al veel bijgebracht. Ook wat de regel van derden betreft. Daar had ik tot vorige week nog nooit over gehoord.

Ik ben dan ook geen professionele fotograaf. Wel ben ik dol op knappe foto’s. Maar zelf doe ik maar wat, niet gehinderd door enige kennis.

Waarschijnlijk zullen echte fotografen eens eyeballen als ze weer geconfronteerd worden met een foto van mijn hand waar bijvoorbeeld de horizon naar rechts neigt 😁😁. Maar het is wat het is.

Ik ben dan ook een beetje bevreesd om een foto te posten in het kader van de uitdaging deze week. Het klinkt zo ernstig en professioneel.

Ik post gewoon een foto en die regel van derden denken jullie er gewoon bij😉

Als ik met pensioen ben volg ik eens een opleiding natuurfotografie😊

In afwachting deze schietsels met mijn feuntje, in de buurt van Sint Blasius Boekel gemaakt

Gegroet lieve vrienden

Lola

35 Reacties op “Satur9’s 30 weeks photochallenge – regel van derden.”

 1. goede en mooie foto’s nummer 2 mijn favo
  ja ook ik leer alle dagen nog 🙂
  en als ik de horizon scheef heb in een foto , zeg ik , dat klopt want de aarde is rond en dus de horizon wat aflopend 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb niet eens een fototoestel. Vroeger zo’n kleintje maar dat is al tijden naar de hemel.
  De foto’s die ik neem met de phone dienen voor mijn blog. Verder maakt het mij niets uit of ze technisch goed of slecht zijn. Als ze maar tonen wat ik de bezoekers van mijn blog wil tonen. Mij intersseert vooral het fotograferen van industrie. Heel wat anders dus dan natuurfotografie. Wie weet zijn er daar ook cursussen over om te volgen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb ontdekt dat ik aardig uit de voeten kan qua foto’s met de iPhone die ik een paar jaar geleden in mijn bezit kreeg. Heerlijk handzaam en het lukt me om er duizenden foto’s mee te maken die ik deels kan inzetten bij de Sociale Media-acties. Ik vind jouw plaatjes bij de verhalen uitstekend van kwaliteit hoor. En ik zou dus niet zo snel twijfelen aan e.e.a. Gewoon doorgaan.,

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn fotograferen is identiek aan de jouwe, ik zal best wel eens per ongelijk aan een regeltje voldoen maar dat is het dan wel. Ik laat meestal alleen zien wat ik wil laten zien en dat is het dan. Had natuurlijk ook nog nooit van “de regel van derden” gehoord en , nog erger, ook nooit gemist. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. De eerste foto, ja net wel, maar.. hahahaha

  De tweede foto is helemaal grandioos! Valt helemaal binnen de gulden snede zoals wij het dan noemen, de derde regel kende ik namelijk weer niet, zo zie je maar, dat zelfs dit aan taal onderhevig kan zijn. Gulden snede, en de derde regel betekenen dus exact hetzelfde 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: