PEEK AT MY WEEK Part who knows?

 • Ik startte opnieuw op mijn werkje, na twee weken uit te zijn geweest. Het minder goede gezondheidsnieuws betreffende guitarman, in combinatie met de aanslepende coronashit en de toch wel stressvolle momenten op het werk blokkeerden dit meisje. Een stapje terug was nodig en bracht de nodige tijd om alles min of meer op een rijtje te krijgen. Mission accomplished. De start was heftig maar deed ook deugd. Wat een schatten op mijn werk. Iedereen leeft zo mee, en er is veel begrip en warmte. Wat een wereld van verschil met alle vorige werkplekken die ik al had. Ik kan er niets aan doen maar soms denk ik: Hoe fijn zou het geweest zijn mocht ik als jonge vrouw in zo’n werkplek terecht gekomen zijn van bij de start? Achteruit kijken is geen optie, dus ik ben gewoon blij dat ik mijn laatste werkervaring op zo’n plek mag doorbrengen. Maar toch, waarom kan het niet overal zo zijn?
 • Er was ook positief gezondheidsnieuws: botscan en lymfeklieren zijn zo zuiver als het zieltje van een pasgeborene. Het beste nieuws in de gegeven omstandigheden. Oef. Er viel een betonblok van onze schouders. De behandeling zal niet om mee te lachen zijn, maar het kon ook veel slechter.
 • Ik kreeg EINDELIJK de uitnodiging voor de vaccinatie in mijn mailbox. En in mijn doccle bus. Naar het schijnt volgen er ook nog een brief én smsen. Hoe kan het dat er mensen zijn die hun uitnodiging niet ontvangen? Geen idee. Maar ik mag! Eindelijjk!!! Pfizer op 11/3 en op 30/3. Er is licht aan het einde van de tunnel. Vind ik dat iedereen zich moet laten vaccineren? Zeker weten! Vind ik dat het vaccin moet verplicht worden? ABSOLUUT. Poliovaccin is ook verplicht. Maakt iemand daar problemen van? Ik dacht het niet. De enige weg uit de crisis is de weg van de vaccinatie. Al dat gelul over persoonlijke vrijheid. Ik heb het er mee gehad. Persoonlijke vrijheid eindigt op het punt waar de vrijheid van anderen in het gedrang komt. Maar dat laatste stukje raakt vaak vergeten. Wordt het niet verplicht, en laat je je niet vaccineren? Nou, dan mag dat voor mij best wat consequenties hebben. Ik probeer beleefd te blijven en ga er dus niet verder op in hier.
Foto door Andre Furtado op Pexels.com
 • We aten de hele week dingen uit onze diepvries. ZALIG!! Geen enkele avond gekookt, en toch gezond gegeten. Restjes van een linzenstoofpotje, een aantal soorten pasta, en heerlijk ouderwetse hutsepot. Enkel op woensdag kookte ik voor de kids en guitarman zoals elke woensdag. Het werd witlof met balletjes gehakt en witte saus, met een patatje. Gewone dagdagelijkse kost dus. Lekkerrrrr.
 • Komende dagen schakelen we weer over naar Jeroen Meus. De boodschappen zijn al gedaan. Bakken en braden. MMMMMMM
 • Niet meteen te combineren met het voorgaande, maar ik startte deze ochtend voor de honderdduizendste keer met YAZIO. In de hoop de stijgende cijfers op de weegschaal naar beneden om te buigen. Moeilijk moeiljk moeilijk. Ik eet zo graag…
 • We wandelden in het weekend op een prachtige plek, de meetjeslandse kreken. Ik schreef er over in een vorige blog: PEACE AND QUIET.
 • De zon scheen en schijnt weer vandaag. Dat geeft een mens een boost. Ik begin aan het weekend met een big smile en geloof in de toekomst. We can do this.

Geniet van jullie weekend!!

Liefs LOLA

44 Reacties op “PEEK AT MY WEEK Part who knows?”

 1. Goed nieuws bovenop het slechte nieuws. Veel moed gewenst allebei.
  Ik wil ook dat vaccin, liever vandaag dan morgen. Geen idee nog wanneer ik aan de beurt zal zijn. Risicopatiënt én 65+. 🤷‍♀️ Vind ook dat vaccinatie verplicht zou moeten zijn willen we ooit van dat virus vanaf geraken.
  Geniet van je weekend!

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel fijn te horen dat ze op het werk zo steunend waren en dat je de rust kon nemen die je nodig had! En ook het goede nieuws over de scan is het juichen waard 🙂

  Ik wil wel een kleine opmerking maken over het vaccineren. Ik begrijp heel goed dat zoveel mensen zo snel mogelijk gevaccineerd willen worden, en vind dat persoonlijk ook een goed idee. Maar ik wil even uitleggen waarom ik zelf heel erg twijfel of ik me wel zou laten vaccineren.
  Het gata namelijk om vaccins die er heel snel gekomen zijn, en waravan we dus nog niets weten over de effecten op lange termijn. Er zijn, zoals bij alle vaccins, bijwerkingen, Zo kan het vaccin van Pfizer voor een effect op de bloeddruk zorgen. En daar word ik dus wat bang van. Want ik behoor tot een groep die een groter risico heeft op hersenbloedingen. Dus mij late vaccineren met een product dat eigenlijk nog in een soort experimentele fase zit, maar waravan al wel is vastgesteld dat het een effect kan hebben op de bloeddruk, dat is dus niet iets waar ik op zit te wachten. Vooral omdat de kans dat ik van het coronavirus echt zou afzien of er iets aan zou overhouden enorm klein is. De vergelijking met polio gaat hier volgens mij niet op, want polio zorgt sowieso voor verlamming, terwijl de meeste mensen die corona krijgen er nauwelijks iets van merken. Bovendien behoor ik helemaal niet tot de risicogroep. De kans bestaat dus dat ik net aan dat vaccin veel meer problemen zou kunnen overhouden dan aan het “opscharen” van het virus.

  Sorry dat ik hier zo´n lange uitleg gegeven heb, maar ik wou dit heel duidelijk maken, omdat het een delicate zaak is, en ik wil er zeker van zijn dat ik niet verkeerd begrepen word 😉

  Maar ik ben dus voor jou wel blij dat je je kan laten vaccineren hoor!

  Geliked door 2 people

  1. Oei Kathleen, zelfs als je een milde vorm van covid hebt gehad kan dat zware gevolgen hebben hoor. Mijn zus heeft het gehad vorig jaar in maart. Ze had toen wat last met haar ademhaling, meer niet. Tot op de dag van vandaag heeft ze nog steeds problemen met de longen. Er ligt een sluier op die met medicatie niet weg te krijgen is. Waar ze vroeger uren kon stappen, kan ze nu nog met moeite een uurtje wandelen. Ik zou de gevolgen van covid zeker niet minimaliseren.

   Geliked door 1 persoon

   1. Oh, ik wil zeker niet de gevolgen minimaliseren hoor! Ik heb een vriendin die in dezelfde situatie zit als je zus. Maar ik heb net gesproken met een apothekeres bij wie iedereen in de apotheek gevaccineerd is, en de enige vrouw van het personeel die aan migraines lijdt, is het zwaarste ziek geweest van de vaccinatie. En ik heb een heel rare vorm van migraine waarbij ik urenlang de symptomen van een hersenbloeding krijg. Ik bedoel niet dat ik bang ben om migraine te krijgen, maar dat ik zeer gevoelige hersenen heb. Dus als ik moet kiezen tussen een minieme kans dat ik een hersenbloeding krijg of een kleine kans dat ik problemen krijg met mijn longen, dan kies ik (enge, enge keuze die je niet wil maken) voor problemen met mijn longen. Dat wou ik zeggen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Dag Kathleen, ik heb met aandacht je reactie gelezen en ik begrijp ze ook wel. Maar ik vroeg me af of het feit dat het vaccin van Pfizer een invloed zou hebben op de bloeddruk wetenschappelijk is aangetoond? Er wordt namelijk heel veel verteld over negatieve effecten van het vaccin zonder dat daar wetenschappelijke gronden voor zijn.
   Er zijn veel verschillende soorten vaccins om infecties te helpen voorkomen. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: het immuunsysteem trainen om ziekteverwekkers te herkennen en zich ertegen te verdedigen. Daarvoor moet het antilichamen tegen de ziekte produceren en immuuncellen, zoals T-cellen, activeren. Sommige conventionele vaccins bevatten een virus of bacterie die verzwakt is, gedood is of bepaalde delen er van die niet besmettelijk zijn. mRNA-vaccins zijn anders omdat ze informatie over de infectieverwekker bevatten. Die informatie geeft de cellen van het lichaam instructies om zelf een viruseiwit aan te maken en dat kan dan weer door het immuunsysteem worden herkend. Het vaccin werkt dus precies zoals andere vaccins, en de enige reactie die je kan krijgen is wat ziekte symptomen omdat je afweersysteem reageert, wat precies de bedoeling is. Dat gaat over na enkele dagen. Iemand die allergisch reageert op eerdere vaccins zal beter niet gevaccineerd worden. Voor de rest zijn er geen restricties. Tegenwoordig zijn de mensen die worden opgenomen op IZ tussen de 20 en de 40, en helemaal niet allemaal risico patiënten…. het is idd allemaal nogal delicaat vandaar dat ik er meestal niet over blog. 😊

   Geliked door 1 persoon

   1. Hoi Lola, ik apprecieer dat je erover blogt, want net omdat het een delicaat onderwerp is, is het nodig dat we er samen genuanceerd over praten, zodat we een middenweg tussen pro en anti banen. Dus ik ben blij dat je het onderwerp aansnijdt.

    De info over de bijwerkingen van Pfizer heb ik van een huisarts gekregen, via dit artikel: https://francais.medscape.com/voirarticle/3606865
    Als je niet op die website kan inloggen, kan ik het je wel doormailen als het je interesseert (mail me dan maar op kathleenverbiest@hotmail.com)

    En ik weet hoe een vaccin werkt, ik heb drie jaar diergeneeskunde gestudeerd en daar virologie gehad 😉 Ik denk dat het net is omdat ik een behoorlijke basis heb op dat vlak, plus 30 ervaring met ziek zijn dat ik net heel voorzichtig ben. Het lijkt me heerlijk wanneer je je al die vragen niet hoeft te stellen, maar zelf moet ik altijd alles eerst checken voor ik voedsel of een medicijn inneem, want ik ben in mijn leven al even vaak ziek geweest van medicatie als dat het me beter heeft gemaakt :/

    Geliked door 1 persoon

 3. wat een goed nieuws blog
  zo’n werkplek moet je net treffen , ik heb nog contact met goede collega’s van 40 jaar terug 🙂
  maar de gezondheid is goed , en de wandelingen fijn
  houden zo

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat is heel fijn nieuws over Guitarman. Ik wens hem het allerbeste toe voor de behandeling. En jou ook. Draag zorg voor jezelf, ook dat is nodig om je partner goed te kunnen helpen.
  Helemaal eens met je vaccinatie-rant. Groot gelijk.
  Geniet van het zonnetje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Altijd fijn om aan het eind van de week een goed nieuws blogje te lezen.
  Fijn dat je gevaccineerd kunt worden. Ik wacht er ook met smart op, maar zoals het nu gaat lijkt dat nog weken, zo niet maanden te duren.
  Maak er een mooi weekend van.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mooie berichten en zonnige dagen de laatste dagen. Fijn dat ze op je werk zo begrijpend zijn. Toch ook weer wat afleiding en even een ander praatje denk ik. Sterkte verder met alles en duimen dat het de goede kant op mag gaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Gelukkig toch ook fijne berichten, fijne werkplek en schone scans, wat wil een mens nog meer.
  Hier ook nog geen oproep voor vaccinatie en dat vind ik niet erg want waarschijnlijk haal ik die niet. Niet vanwege aantasting van m’n vrijheid , dát is onzin maar vanwege de snelle manier van ontwikkelen en testen van het vaccin waardoor er nog geen gegevens kúnnen zijn van bijwerkingen op de lange duur. Zo’n polio vaccin is wat dát betreft geen goede vergelijking, daarvan is al over héél lange tijd alles bekend. Softenon werd ook veilig geacht tot er jaren later een wel heel gruwelijk bijwerking tevoorschijn kwam die men jarenlang niet in verband bracht met het middel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Goed dat er toch een lichtpuntje was in die donkere tijden die voor jullie liggen. Dat je dan ineens ook even een time-out nodig hebt snap ik zeer. Sterkte en wijsheid daarbij. Hier is nog geen vaccinatie-uitnodiging binnen. Het gaat allemaal moeizaal en licht chaotisch. Vaccin X, dan weer Y of Z, maar de volgorde van planning is men kwijt geraakt onderweg. Overigens is er geen vaccinatieplicht. Omdat er mensen zijn met principiele bezwaren. Al was het maar om hun godsdienst….

  Geliked door 1 persoon

 9. Jaaaaaaaaaaa de zon scheen! hahaha hier nu grijs, gisteren zelfs precies in een regenbuitje naar de markt gefietst, nu is het wel droog. Zo weer tijd om te prikken en voor lunch… time flies!

  Ik wens jou nog een hele fijne zondag toe! Fijn dat je aan de beurt bent voor de vaccinatie, geen idee wanneer wij mogen, Liefste mag niet in elk geval, ivm, de bypass.. mijn dochter mag ook niet, zwanger… en toch, brengt dat ook vragen met zich mee voor mij… (het waarom nu niet vaccineren)

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Nee, hier dus juist niet, zwanger, geen vaccinatie… na operatie, en ervoor, weet ik nu ook natuurlijk, geen vaccinatie! Nu is liefste 2x getest midden in een brandhaard, het ziekenhuis zelf… en twee keer negatief.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: