PEACE AND QUIET

Zondag 28 februari 2021. Als we ’s ochtends de gordijnen opentrekken staat de zon blij te stralen aan een blauwe hemel. Het ziet er warm uit vanachter ons superisolerend glas, maar schijn bedriegt. Dat ervaren we van zodra we buiten komen en de kleine afstand van ons stekje naar onze auto overbruggen. Geen zin meer om terug te keren en een muts of sjaal te halen. Het zal wel los lopen.

We rijden richting Boerekreek in Sint Jan in Eremo. Een deel van deze grote kreek is een natuurreservaat beheerd door Natuurpunt, een ander deel is een provinciaal domein waar in niet coronatijden waarschijnlijk van alles te beleven valt. Nu interesseert ons enkel de parking aan het centrum waar we de wagen kwijt kunnen en de mindulwandeling kunnen starten. Mocht je dat willen kan je op de website van de provincie Oost-Vlaanderen een twintigtal geluidsfragmenten downloaden die je op diverse plekken tijdens de wandeling kan beluisteren, kwestie van echt mindful bezig te zijn. Maar mindful zijn wij ook zonder geluidsfragmenten, dus die laten we voor wat ze zijn.

Komoot echter hebben we altijd bij de hand. Guitarman neemt dat stuk van de activiteit voor zijn rekening, zodat we zeker niet verloren lopen. Op mij kan je niet echt rekenen daarvoor 🙂

De wandeling is subliem, echt waar. Je hoeft niet over speciaal schoeisel te beschikken want alles is goed begaanbaar. Met een buggy zou ik het echter niet uitproberen;)

We wandelen langs het Leopoldkanaal en gaan eventjes van het pad af, een vlonder op die een heel eind uitsteekt in een prachtige kreek de Oostpolderkreek. Even heb je het gevoel weg van de wereld te zijn. Heerlijk.

Een beetje verder zetten we onszelf over met een handveer, hop naar de andere kant van het kanaal. Vandaar wandelen we verder in de totale rust. Enkele wandelaars kruisen ons, maar we kunnen ze op één hand tellen. Ik zie een reiger wegschieten uit het riet, de zon schittert in duizenden glinsters op het wateroppervlak dat overal te bekennen is. We wandelen door een stukje bos, langs andere kreken, in het dorpje Bentille en langs de Sint Jansdijk, er is echt voor elk wat wils.

Na een kleine 15000 stappen zijn we terug aan onze auto, waar het ondertussen ongelofelijk druk is geworden.

Een goede raad, vertrek in de ochtend, of zoals wij, op het middaguur, dan ben je de grote drukte voor. En alhoewel er voldoende plaats is om afstand te houden zelfs in aanwezigheid van véle wandelaars, toch is het fijner om de stilte in alle rust te ervaren. Zo denken wij daar toch over.

Zoals steeds laat ik de rest van het verhaal over aan de beelden. Enjoy

Bentillekreek

Het heeft alweer deugd gedaan. Nog een fijne zondag verder.

Groetjes LOLA

47 Reacties op “PEACE AND QUIET”

 1. Ik hou van de streek. En inderdaad: ga in de voormiddag, dan geniet je ten volle van de stilte.
  De stilte daar is echt en diep: geen grote wegen in de nabijheid, waardoor er niet veel lawaai in de achtergrond is.
  Wat zou ik er graag gaan wonen 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. Oh echt 🙂 Zowel mijn moeder als mijn (echte) vader zijn (allez, mijn vader was) van Oosteeklo. Ben zelf geboren in Sleidinge maar daar niet opgegroeid. In mijn kinderjaren heb ik veel tijd doorgebracht in Oosteeklo, Assenede, Watervliet… en het trekt allemaal serieus aan me.

    Geliked door 1 persoon

 2. Mooie wandeling hoor, beetje jaloers dat je zo ver kan wandelen. Hoop dat mijn knie zo vooruit gaat dat ik ook weer eens wat verder kan. Gelukkig kan ik wel goed fietsen dan kom ik ook ver. Het is inderdaad nog best fris zeg maar redelijk koud de laatste dagen. Hier tenminste vandaag Noordoostenwind, wel heerlijk zonnig maar wel fris buiten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Komoot: weer wat bijgeleerd na te hebben gegoogeld.
  De nabijheid van water maakt de mooie streek helemaal top. Iets uitgespookt in de Poeperkeswegel, trouwens? 😀

  Als je mij toestaat, schenk ik je een kleine fototip die je foto’s nóg beter tot hun recht zullen laten komen: zorg er voor dat de horizon ook effectief horizontaal komt te liggen. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi verslag en dito foto’s. Ik vond het gisteren bij de wandeling best fris. Windje was aan de schrale kant, de lol van lang lopen was er snel vanaf. Watje natuurlijk maar ook een net even te dunne jas aangetrokken….

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo dichtbij en toch zijn we er nog niet geweest, moeten we echt eens doen als ik de foto’s zie!
  Wij gaan meestal rond het middaguur gaan wandelen om de drukte te vermijden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: