WALK WITH ME

Zondag ll werd de laatste ijskoude dag voorspeld. Bovendien zou het ook droog zijn, en deze ingrediënten bij elkaar stonden garant voor een flinke portie wandelplezier, dachten we. De keuze viel op een wandeling in de buurt: Bachte Maria Leerne als vertrekpunt.

Waar wij geen rekening mee hielden bij het kiezen van onze tocht, was dat in de buurt van Bachte Maria Leerne veel overstroomde weides waren, én dat er dus véél schaatsers zouden zijn. Héél véél!!!

We kwamen, we zagen en we keerden om. In deze massa gingen we ons niet mengen. Wel nog wat mooie foto’s kunnen maken van ijs op water, struiken en bomen.

Heel mooi. En dan terug naar huis, en rustig genieten van een goed boek.

De wandeling werd uitgesteld maar niet afgesteld. Vandaag trokken we er weer op uit, om alsnog de acht kilometer rond te maken. Dezelfde wandeling met als vertrekpunt de Blauwe Poort in Bachte Maria Leerne. Daar is een groot parkeerterrein waar je moeiteloos je auto kwijt kan. Je stapt over verharde wegen, het hele traject lang, wat ik zelf niet altijd even aangenaam vind. Verharde wegen betekenen meestal ook meer verkeer, maar dit viel best mee. Er kan stevig doorgestapt worden op zo’n traject, da’s dan wel weer fijn. We wandelden langs dreven afgeboord met statige bomen, voorbij het kasteel van Ooidonk, dat absoluut magnifiek is. Een aanrader is een bezoek aan de tuinen, al hebben we dat nu niet gedaan . Verder leidde de weg ons langs de meanderende Leie, wat idyllische taferelen opleverde.

Een deugddoende wandeling in elk geval.

De lucht was strak grijs, geen prachtige wolkenpartijen, geen piepend zonnetje, enkel grijs. Pas onderweg terug naar huis, zagen we de zon even van achter de sluier heen piepen. We kijken reikhalzend uit naar de lente die morgen wordt voorspeld!!! Jullie ook?

Fijne avond.

LOLA

24 Reacties op “WALK WITH ME”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: