SURVIVAL

Toen we ontwaakten halverwege de ochtend (shame on us…) stond de zon vrolijk te wezen aan de hemel. Wat een verschil met gisteren, toen het water de hele lamlendige dag lang met bakken tegelijk over ons heen werd gekapt. Wandelen zou kunnen vandaag, in de best mogelijke condities.

In een razend tempo (nou ja) werd er ontbeten, gedoucht en aangekleed zodat we rond half twaalf al in de auto zaten. Prestatie voor ons 😉

Jammer genoeg was de zon ondertussen wat vermoeid geraakt, en had ze besloten dat een middagdutje absoluut aan de orde was. Maar goed, we waren nu al zo ver, en regenen deed het niet.

We reden richting Flobecq, Vloesberg pour les Flamands, want volgens ROUTEN konden we hier flirten met de taalgrens, en en passant wat bos meepikken.

De auto werd geparkeerd aan herberg Ancien Belgique ofte Oud België, in betere tijden waarschijnlijk een druk gefrequenteerd etablissement, maar nu doods en treurig stil. Je zou denken dat we het ondertussen al gewoon zijn, maar het doet me toch iets. We vermanden ons, en begonnen aan de WEERWOLFWANDELING.

Een weerwolf hebben we niet gespot, tenzij weerwolven zich vermommen in modder? In dat geval hebben we er veel gezien. Dat hadden we natuurlijk kunnen weten na de regenval van gisteren hoor ik jullie zeggen. True that. Maar eerder hebben we ons nog nooit laten tegenhouden door wat modder, zelfs niet nadat we de kans kregen om na een glij/valpartij de bodem aan een nauwkeurig onderzoek te onderwerpen. Vandaag hebben we echter onze limiet bereikt. Trop c’est trop en teveel is teveel. Er was enkel modder, en water. Mijn schoenen zijn waterdicht, maar het water liep er langs de bovenkant in, zo diep zakten we weg. Hier en daar moesten we ons vasthouden aan afsluitingen (gelukkig zonder elektriciteit op) wat tot hilarische taferelen moet geleid hebben.

Ik vergeet nog iets. Toen we de eerste modder achter de rug hadden, moesten we ook nog klimmen over een omgevallen boom, met verborgen tussen de takken…. prikkeldraad… Geef toe, survival was niet ver weg 🙂

Toch een uitdaging.

Nadat we voor een soort meer kwamen te staan (lees overstroomd pad) besloten we terug te keren, en zéér tegen onze natuur in, langs de grote baan naar de auto te stappen. Ik was oprecht in shock door wat er zoal langs die Ronsensestraat (N48) terug te vinden is in de grachten. Blikjes, flesjes, pampers, verpakkkingen allerhande, een tablet zelfs… Degoutant, echt waar. Wie doet zoiets??? Hoe moeilijk kan het zijn om eigen afval mee te nemen tot je aan een vuilnisbak, desnoods je eigen vuilnisbak thuis, komt?

Vlak voor we aan de auto terug waren, begon het te regenen. Goed getimed dus.

Modder hebben we nu genoeg gehad, de volgende wandeling zal over verharde paden gaan.

Vergis je niet, we hebben genoten. Er was heel wat moois te zien, als we even konden opkijken van het pad tenminste 😉

14000 stappen op de teller, we zijn tevreden. Het heeft deugd gedaan. En we gaan terug als het water in de bodem is gesijpeld, waar het thuishoort 🙂

Keep it safe

43 Reacties op “SURVIVAL”

 1. Ik heb al een paar weken geleden besloten om een tijd alleen nog wandelingen over verharde wegen te doen. Ik ben het zó beu, niet te doen.
  Gisteren waren we vroeg weg (ha, ah ja 🙂 ) en we wandelden in het zonnetje ook in ijzige kou. Maar de zonsopgang was het zó waard.
  Heel mooie omgeving daar hè, Flobecq. We hebben er ook al een paar keer gewandeld.

  Geliked door 1 persoon

   1. 😀
    Die verandering van ritme bekomt ons niet zo goed. Hoofdpijn, algemeen lamlendig en mottig gevoel, dus houden we het bij vroeg opstaan. Alleen staat mijn man in het weekend wat later op. Maar dat is nog steeds vroeg 🙂

    Geliked door 1 persoon

 2. Het lijkt me ongetwijfeld een heel mooi gebied voor een (avontuurlijke) wandeling. Ik geloof graag dat je er plezier aan beleefde. Misschien had een stel rubber laarzen wel een betere keuze geweest…. Hoe dan ook, ik werd nieuwsgierig van de foto’s en ga ooit wel eens in die streek op pad.

  Geliked door 1 persoon

 3. whahahahaha een heerlijke wandeling dus, jouw schoenen zagen er weer gezond uit in elk geval! Dank voor de lach, en de toch prachtige foto’s!

  Van het afval… nou ja, dat snappen wij dus ook niet, wij nemen het altijd mee in de auto, komen we onderweg een vuilnisbak tegen, gaat het daarin, anders netjes tot thuis en daar in de bakken. Gescheiden ook nog!

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is inderdaad modderig onderweg… zo erg dat ik vandaag maar op de harde weg ben gebleven. Het wordt tijd dat het lente wordt en de zon gaat schijnen. Onderweg kwam ik een man tegen met een vuilniszak. Hij liep zijn wekelijkse rondje, en elke week haalt hij een volle zak op. Het is toch triest dat de mensen dat in de natuur achter laten.

  Geliked door 1 persoon

 5. Als stadswandelaar mijd ik modderige weken en paden als het even kan. Zonde van de schoenen. Maar daardoor op dit moment een gemiddelde van 5000 stappen per dag. De rondjes beperken zich omdat we domweg geen grote meutes tegen willen komen. Momenteel stroomt het weer van de regen…zal niet veel komen van dat lopen..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: