A peek at my week

Jullie hebben al door dat mijn blogplanning een puinhoop is,  of nog beter dat ie volledig onbestaande is. 😁

Mijn hoofd tolt regelmatig van nieuwe topics die mij boeiend lijken. Nu en dan floep ik zo’n idee op de blog,  om er vervolgens weken,  maanden niet meer naar om te kijken. 

Zo zagen jullie al passeren:

 • Cooking tales
 • Little Treasures
 • Corantaine chronicles
 • En nog wel wat andere invallen

Van sommige onderwerpen verschenen er meerdere,  van andere eentje en dan niets meer…

Ach ja,  niemand die er van wakker ligt,  ik zelf allerminst.

Ik probeer vandaag weer aan te sluiten bij PEEK AT MY WEEK.

Probleem is dat mijn weken super hard op elkaar lijken.  Waarschijnlijk herkenbaar in corona + winter tijd?

Ik pijnig mijn beperkte hoeveelheid little grey cells op zoek naar informatie die mogelijks het delen waard is.

1. Moeder was jarig, 92 werd ze.  In deze tijden gaat dat niet gepaard met grote festiviteiten,  al zeker niet als je in een WZC woont… Toch deden we er alles aan om haar een feestelijk gevoel te geven: er werden bloemen bezorgd,  een paar nieuwe pantoffels,  pralines,  en een arm waar haar telefoon op rust zodat ze er overal moeiteloos aan kan.  Mijn cadeau werd besteld bij een nog niet nader genoemd bedrijf, en al ging het geld van mijn rekening,  een bevestigingsmail of nog beter,  een levering,  kwam er niet.  Wordt hier zeker nog vervolgd…. verder waren er vele raambezoeken,  telefoons en kaartjes.  Er werd zelfs eten geleverd,  met liefde gemaakt door één van de Cooking kleindochters!!!

2. Ik herinner me één prachtige zonnige dag,  waarop we heerlijk gewandeld hebben in de buurt.  Daarover verder niets want ik blogde er al over.  Trop c’est trop  en teveel is teveel…

3.Verder herinner ik me veel en lekker koken en bakken.

Denk aan tongschar à l’Ostendaise, uientaartjes met geitenkaas en filet d’Anvers,  gevulde aubergines,  een stoofpotje van kip en pasta, en een verrukkelijke appeltaart met crumble en slagroom.

Verder was er naast het werk veel gelees en gekijk. Véél verdriet, frustratie en angst om wat er omgaat in de wereld. En ontzettend veel verlangen naar normale contacten én naar enorme hoeveelheden zon.

See you later alligators

Lola

38 Reacties op “A peek at my week”

 1. Gefeliciteerd met je jarige moeder. En ja… het wordt lastig en het is triest. We zitten erin en moeten erdoor. Begin april verjaar ik. Vorig jaar zaten we in lockdown en kwam er niemand op bezoek – mocht ook niet. Nooit gedacht dat het dit jaar vermoedelijk weer zo zal zijn…
  P.S.: wat ziet dat er lekker uit! Gelukkig aan eten geen gebrek en kunnen we daar heerlijk van genieten, maar liefst ook met mate voor de lijn hé.

  Geliked door 1 persoon

 2. Een hele dikke proficiat voor je 92 jarige moeder, wel een beetje sneu dat ze die verjaardag midden in coranatijden moet vieren. Maar goed, met de moderne technologie kan je er altijd nog wel iets betekenisvol van maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd nog met de verjaardag van je moeder. Jammer dat het in zulke trieste omstandigheden gevierd moest worden.
  Ook hier valt weinig te beleven momenteel. Gelukkig heb ik een goed gevuld foto-archief, anders zou ik ook niet weten waar ik mijn blog mee zou moeten vullen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gefeliciteerd met je moeder mooie leeftijd en ondanks alles kan er toch nog wat van gemaakt worden. Herkenbaar hoor die zelfde weken, dat heb ik ook en met mij veel anderen denk ik. Ik kijk ook uit naar warmte en zon…….. 🌞🌞🌞

  Geliked door 1 persoon

 5. Proficat met moeder. Ik weet hoe dat is. Schoonmama, ook 92 jaar oud, komt ook niet buiten. Volgt alles nog via smartphone, ipad of tv. Maar wordt door de kinderen zoals wij wekelijks voorzien van alles wat nodig is om onafhankelijk thuis te blijven. Gaat haar goed. Wat die planning betreft, als je inspiratie hebt gewoon een paar dingen schrijven en in de agenda zetten. Doe ik ook. Als er dan even niets is wat de moeite van het beschrijven waard is heb je even ‘voorraad’…..:)

  Geliked door 1 persoon

 6. Ohhhh,alsnog van harte gefeliciteerd met jouw mama! Ik weet hoe het voelt om niet te kunnen gaan, zeker op die leeftijd, dubbel en dwars erg. GEzien de mijne ook jarig was afgelopen week, maar ja… we konden toasten via what’s app bellen video.. en dat was het 😦

  Ik hoop dat het goed komt met het cadeau, de bestelling!

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: