SOCIAL MEDIA AND ME

De mensen die me al langer volgen weten dat ik een dubbele relatie heb met social media. Vooral Facebook is, of liever was, een moeilijke.

Haat/ liefde

Was, want weer helemaal verwijderd na de zoveelste post van mensen over corona, de maatregelen, het vaccin en de zin of onzin ervan. Ik kan er niet meer tegen. Woorden als burgerzin, verantwoordelijkheidsgevoel, respect voor anderen zijn prachtig maar het is duidelijk dat een deel van de bevolking daar geen boodschap aan heeft. Individuele vrijheid staat voorop, maar mensen vergeten dat de eigen vrijheid begrensd wordt of zou moeten begrensd worden tot het punt waarop eigen vrijheid schade toebrengt aan anderen. Enfin, ik heb het nu toch gezegd, maar het is duidelijk dat het geen zin heeft om daarover in discussie te gaan. Het brengt me alleen een hoge bloeddruk, hartkloppingen en een dreigend infarct. Dus ik verwijderde Facebook, gebruik het enkel om mijn nieuwe blog te posten en dan snel weer weg zonder rond te kijken.

Only love…

Andere social media kanalen zijn WordPress waar ik behoorlijk wat tijd doorbreng, en….tadaaa, al lang gekend maar pas nu helemaal aan verslingerd…. INSTAGRAM.

More love….

Geen gezeik over… “Ik ben niet akkoord met dit” of “Ik wil liever dat”, alleen prachtige en sublieme foto’s, van natuur, cultuur of gastronomie, afhankelijk van wie je volgt. Meer en meer bloggers vinden hun weg hiernaar toe. Ik ben helemaal fan.

Wie me volgt op dat platform (please do so😊), weet dat ik serieus aan het uitproberen ben. Met StoryArt kan je prachtige stories maken, en ook je feed kan je pimpen. Ik vind dat super leuk om te doen en om mee te spelen, net een kind met een nieuw speeltje.

Maar dat maakt mijn account een beetje een rommeltje op dit moment. Maar who cares, ik heb plezier😊

Ik hoop dat jullie je ook amuseren ondertussen.

Lieve groet,

Lola

41 Reacties op “SOCIAL MEDIA AND ME”

 1. Op Facebook meng ik me niet in dergelijke deprimerende berichten, vaak vol onzin en haat. Meer nog: ik ga ze uit de weg.
  Voor de rest vind ik Facebook slechts een virtueel speeltuintje waar ik doorgaans pm met vrienden of me verdiep in Marketplace. En o ja, zo nu en dan eens een foto op mijn “vrienden” loslaten, doe ik ook wel. Foto’s aldaar komen beter uit de verf dan op Instagram, vind ik.
  Maar mijn blog is mijn ware heiligdom!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik doe zelf bijna niks op FB, wat je zegt is zo waar, de onzin die daar gespuid wordt. Mensen denken echt dat ze alles, maar dan ook alles kunnen zeggen én er mee weg komen.
  IG is erg leuk 🙂.

  Geliked door 1 persoon

   1. Wel privé, geen geheimen… maar teveel bloggers hebben verwijzingen naar hun blog in hun account staan, mijn omgeving (op mijn man na) weet niet dat ik blog… vandaar dat ik bijna geen bloggers als volgers heb, niks persoonlijk dus. Ik wil niet dat sommigen zo op mijn blog terecht komen.

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben een paar jaar geleden van facebook afgegaan, en heb het geen seconde gemist.
  Vorig jaar ben ik na lang twijfelen ook met instagram begonnen, en soms denk ik: zou ik daar ook niet beter mee stoppen, want het is zo verslavend (en het is ook van facebook, aaargh). Maar het is gewoon veel te fijn, want het is zo´n aangename manier van contact maken (dat visuele aspect trekt me heel erg aan), en zoals jij ook aangeeft word je er vele minder met allerlei meningen en discussies gecofronteerd.
  Dus het snelle, visuele contact via instagram, en het diepgaandere, gedetailleerde via wordpress.
  Da´s een mix die voor mij goed werkt.
  En twee keer in de maand schrijf ik brieven op papier die op de “echte” post gedaan worden, da´s het sociale medium waar ik nog het meeste van hou 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. Instagram is vreselijk verslavend, maar ik word er blij van, zeker nu we bijna niet meer buiten kunnen…. ook van Facebook idd 😪 schrijven op papier doe ik nooit meer, ik vind zelfs dat mijn handschrift nergens meer naar lijkt als ik dan toch eens schrijf. Hou me op de hoogte van je gitaar exploten hé😍

   Like

   1. Als het me lukt, denk ik dat ik enkel ga zingen 😉
    En mijn geschrift is ook niet bepaald van het duidelijkste, ik schrijf soms een brief helemaal opnieuw omdat het de eerste keer echt niet leesbaar was, dus heel efficiënt is het niet, haha.

    Geliked door 1 persoon

 4. Op IG volgen we elkaar reeds. Sociale media werkt soms als vergif. Daarom dat ik er oppervlakkig gebruik van maak. Geen gezeik of politiek bij mij. Mijn blog en IG zijn mijn meest gebruikte media momenteel. Nee dansjes op tiktok doe ik ook niet.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik lees geen commentaren meer op FB. Vroeger wel … met plaatsvervangende schaamte. Het is onbegrijpelijk wat sommige mensen durven schrijven. FB is voor mij een manier om gemakkelijk in contact te blijven met overzeese kennissen, én om wat foto’s kwijt te kunnen. Zoals Menck zegt, ze komen daar beter tot hun recht dan op IG.
  IG vind ik ook een fijn medium. Ik post iedere dag wel een foto. Stories do ik niet … heb nog altijd niet door hoe dat werkt en geen zin om me erin te verdiepen.
  En verder mijn blog, al veertien jaar lang.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mijn activiteiten op Facebook zijn vanwege dezelfde redenen ook sterk teruggelopen. Deze tendens zie je bij heel veel mensen gebeuren…. ieder moet maar voor zich uitmaken tot wat FB aan het worden is. WordPress ben ik sinds maart vorig jaar intensief aan het gebruiken en de interactie tussen de mensen is veel meer gericht op bepaalde interessevlakken waardoor je veel nieuwe mensen leert kennen en dat was toch in eerste instantie het doel van social media.

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb wel FB maar zet er eigenlijk alleen foto’s die ik in de natuur maak er op. Reageren op opmerkingen ben ik mee gestopt. Soms inderdaad van die achterlijke dingen. Heb daardoor ook
  wel mensen verwijderd, daar wil ik niet bevriend mee zijn. Verder haal(de) ik er wel veel informatie vandaan over evenementen en leuke dingen die georganiseerd worden (werden Corona hè) in de omgeving. Pas begonnen met Instagram ook wel leuk, krijg er opeens volgers bij die ik helemaal niet ken. Ik zie het wel hoe dat loopt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik gebruik FB voor mijn blog, om eens door te scrollen, en omdat ik Messenger vaak gebruik. Commentaren lezen probeer ik zoveel mogelijk te mijden. En voor de rest post ik eigenlijk minder en minder op Facebook. De haat en dommigheid hangen zo mijn strot uit…
  Twitter volg ik voor de koers (zaligheid daarvoor), maar jammer genoeg krijg ik de politiek er niet volledig weggefilterd.
  Instagram dient voor mij enkel voor mooie foto’s. Niet meer, niet minder.
  Leven onze gelijkgestemde blogosfeer 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. Oh ja FB, ik heb over het algemeen bijna alleen mensen die ik daadwerkelijk ken in irl op mijn FB en een paar bloggers waar ik privé ook goed mee overweg kan. Maar er zitten er een paar bij inderdaad, dat ik denk.. tsjah… heb ik weinig mee, dus zo nu en dan verschoon ik mijn FB en verwijder gewoon mensen, vaak hebben ze dat niet eens in de gaten, ze zijn zo met zichzelf bezig, dat het amper opvalt.

  Zelf zet ik bijna niets neer omdat ik ‘last’heb van iets anders, kennisen uit het echte leven, hahaha waar we niet zoveel mee hebben, maar zij met mijn Liefste zoveel, history, ik ken ze net zeg maar… Liefste heeft de fout gemaakt mij daarheen te slepen nadat hij zovele jaren zelf niet bij hen was geweest, nou dat weet hij nu.. want telkens als ik een foto neerzet van een gerecht of een blauwe lucht, krijg ik meteen privé appjes, hoe het met ons is… uhhhhhh Ik durf niks meer neer te zetten, hoe positief ook.

  IG, wat is jouw naam dan? mijne is morgianespassions gewoon net als mijn blog 😉

  X

  Like

   1. oh hahahaha volg ik jou ook al? ik weet het serieus even niet, gezien ik er niet zoveel ben, ik had mij voorgenomen 1 foto per dag, maar ik ben er alweer een tijdje niet geweest geloof ik… wie weet vandaag even 😉

    Geliked door 1 persoon

 10. Facebook gebruik ik dagelijks en ook positief. In groepen over de liefhebberijen en zo. Daarnaast op Linkedin, Twitter (daar de discussies en het nieuws) en ook Instagram. Elke dag een foto van iets wat me bezighoudt. Zelden dicussies. Zij die negatief zijn of op de persoon spelen gaan er meteen uit bij mij. Ik was ooit een fel blogger. Had wel vijf accounts en vulde die dagelijks. Maar dat is nu afgelopen. Alleen het meningblog bleef. En bevalt prima. Veel bloggers van vroeger zijn verdwenen richting die andere media. IK kom er daar heel wat tegen. Eigen keuze, prima de luxe….

  Geliked door 1 persoon

 11. Hier idem. FB eraf, alleen nog voor de spirituele groepen waar ik aan deelneem. Instagram hou ik ook vooral luchtig en leuk. Ik zoek je meteen weer even op. X

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja ik ben toen van Facebook afgegaan ivm mijn fotolijsten. Op Instagram mij uitgeleefd. En toen dus de overstap naar Flickr, allemaal hobby en professional fotografen bij elkaar…

    Geliked door 1 persoon

   2. Ik ben niet echt een fotograaf, wel een Blogger. Maar toevallig ontdekte ik dat ik met mijn gsm best wel mooie foto’s kon maken. Zodoende verdeel ik mijn tijd tussen instagram en WordPress

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: