A WALK A DAY….

Het kriebelde weer vandaag, van bij het niet zo vroege ontwaken. De zon piepte naar binnen, en nodigde uit tot een wandelingetje. Eén waarvan het startpunt niet te ver van de voordeur lag, gezien de auto geconfisqueerd werd door dochter vandaag.

We hebben het ongelofelijke geluk vlak bij een natuurgebied te wonen, met name de Gentbrugse Meersen. Tot voor corona was ik er nauwelijks geweest, ook al ligt het echt op een steenworp afstand. Maar één van de voordelen van deze periode is dat we het natuurschoon van de buurt leren (her) waarderen. We zijn er al geweest maar ook nu weer ontdekten we een pad dat we nog niet eerder liepen, en dat zeer de moeite waard was. Het werd een heerlijke uitstap onder een stralende zon, temidden indrukwekkende wolkenpartijen. Ik wist niet wat eerst vastgelegd met mijn feun.

De mooiste paadjes zijn niet altijd de meest begaanbare. Ook hier was er voldoende modder om heel Gent te laten genieten van een modderbad. Deze keer moest ik er aan geloven. Met mijn feun in de ene hand gleed ik bijzonder elegant uit en belandde op handen en knieën in de blubber, feun op de grond. Noch de gsm noch ikzelf schijnen blijvende schade te hebben opgelopen. Alleen mijn trots kreeg een flinke deuk. Enkele weken geleden was guitarman de ongelukkige. Ik vrees dat ik veel ongepaster reageerde op zijn val toen, dan hij op de mijne. Ik begon namelijk onbedaarlijk te lachen (nadat ik had geverifieerd of hij zich niet had bezeerd weliswaar) Dat is een zeer vervelende eigenschap van mezelf. Hij is niet beginnen lachen vandaag, waarvoor mijn dank 🙂

Geen foto’s van de valpartij, al zou ik het nu wel grappig gevonden hebben.

Wel heel wat andere foto’s om jullie te laten meegenieten van het natuurschoon.

Eerst even dit:

Niet slecht 16000 stappen, maar nog een keer zoveel als ik 20 km wil halen.

Soundtrack bij het schrijven van dit blog: Spinvis soundtrack VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE… Zalig.

Keep it safe en een fijn weekend

LOLA

39 Reacties op “A WALK A DAY….”

 1. Prachtige foto’s.
  Gelukkig geen schade na de val.
  Ook wij wonen vlakbij een natuurgebied (Kalmthoutse Heide) waar we vroeger nauwelijks kwamen. Hebben ook pas tijdens de lockdowns onze eigen streek goed leren kennen hoewel ik hier al heel mijn leven woon.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook wij zijn fervente wandelaars, maar “ons” veel te bekend natuurgebied wordt momenteel echt verkracht door dé coronawandelaars, een doorn in ons “natuurminnend” oog.
  Goed dat je je niet bezeerd hebt en dat wij mee kunnen genieten van je mooie foto’s. 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig, de foto van het huisje, vind ik persoonlijk het mooiste. Als ik blubber tegen kom op een wandeling dan of ik stop ermee, of ik neem een andere weg, mijn schoenen zijn geen wandelschoenen, dus ja… Voorzichtigheid geboden.

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Mijn daggemiddelde is nu 5500 stappen, waar het normaal veelal het dubbele is. Maar we kunnen zo weinig met deze corona-ellende. Modder mijdt ik als het ff kan. Ben wel onder de indruk van het feit dat jij lacht als je even tevoren lag…..Ik zou het niet zo gelaten over mee heen laten komen vrees ik…:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: