WHERE WAS I?

Het voordeel van deze hele verdomde toestand is onder andere dat je tijd hebt om terug te blikken op voorbije fijne activiteiten waarover je niet eerder schreef omwille van tijdsgebrek.

Zo stelde ik vast, op zoek naar een geschikt blogonderwerp (CORONA, VACCIN en TRUMP worden hier niet behandeld) dat ik enkele weken geleden strandde in HOLSET, wat het verslag van onze fietsvakantie betreft.

Met mijn geheugen een blog schrijven over een dag in september is eigenlijk onbegonnen werk. Gelukkig zijn er foto’s gemaakt door guitarman (Mijn persoonlijke feun had de geest gegeven, remember?)

De zesde etappe bracht ons fietsend van Holset (Lemiers) naar RAEREN.

Raeren was de eerste stop op de VENNBAHN. Eindelijk:)

De Vennbahn (letterlijk: spoorweg van de Venen) was vroeger een spoorweg in de Oostkantons . Door het Verdrag van Versailles werd dit gebied aan België toegewezen, hoewel delen ervan door Duitsland liepen. De Vennbahn verbond de industriële centra van Aken (Rothe Erde) en Luxemburg op de kortst mogelijke manier. (Info uit Wikipedia)

Om op die BAHN te geraken moesten we langs AKEN. Ik kan niet zeggen dat ik daar supertoffe herinneringen aan heb. Aken is natuurlijk een stad, niet echt geschikt voor fietsers. Het beginpunt van de route ligt ter hoogte van het station van Aken. Er waren enkele pittige hellingen om er te geraken, jawadde datte.

Station van Aken, we zijn toch al hier geraakt…;

Na wat heen en weer gerij in de binnenstad en rond het station vonden we toch de aanduiding naar de Vennbahn.

Er was een AHA moment, maar dat was voorbarig. Ik raad niemand aan om de Vennbahn te starten bij het startpunt. Klinkt gek, maar ik meen het oprecht. Vanuit Aken duurt het nog een hele tijd voor je de buitenwijken achter je hebt gelaten, je moet constant gevaarlijke wegen kruisen. Zo was er vlak voor ons een koppel bij het oversteken van zo’n gevaarlijk kruispunt aangereden door een auto. De hulpdiensten waren al ter plaatse, maar het zag er heel slecht uit. De vrouw werd naar de ambulance gebracht, de andere persoon lag onder de auto. Ik ben er de hele weg niet goed van geweest. Ik weet niet of zij zijn overgestoken zonder te kijken of dat het de fout van de automobilist was maar in elk geval was voor deze mensen de vakantie voorbij. 😦 Dus neen, rij met je wagen tot ver voorbij Aken, en parkeer daar langs de Vennbahn, dat is mogelijk op heel veel plaatsen. En vertrek van daaruit.

Eens voorbij Aken werd het wel mooi en rustig hoor. Dat wel.

Die eerste Vennbahndag fietsten we tot in RAEREN waar we geboekt hadden bij ONKEL JONATHAN

Dat hotel was heel moeilijk te bereiken, want in heel het dorp waren grote wegenwerken bezig. Daardoor maakte alles een wat troosteloze indruk. Er was helemaal niets open, ten gevolge van corona.

Onkel Jonathan was een kraaknet hotelletje dat weliswaar betere tijden had gekend, maar waar de gekende Deutsche reinheit hoog in het vaandel werd gedragen. We konden er gelukkig ’s avonds ook dineren want anders zou het kinneke klop geworden zijn vrees ik. Ook het eten was echt Duits, ik weet natuurlijk niet meer wat, het zal ook niet onvergetelijk geweest zijn, maar smaakvol en veel 🙂

ONKEL JONATHAN himself had een bijzonder gevoel voor humor dat we wel konden waarderen. Al bij al best een aangename stop, maar niet één om te herhalen. ’s Avonds maakten we nog een flinke wandeling rond het dorp. Ik vermoed dat dit in niet coronatijden veel beter zou gescoord hebben, dus please, probeer het zelf uit als dit kwade virus de geest heeft gegeven…

Afbeelding uit fotogalerij van de accommodatie
Foto via booking.com

Een goeie nachtrust en op naar de volgende stop: MONSCHAU.

It’ s all coming back to me, which means I’m not demented 🙂

Raeren: Alle toeristische informatie uit de gemeente - Oostkantons
Afbeelding van OST-BELGIEN.EU BURG RAEREN hebben we enkel aan de buitenkant gezien, maar geen foto’s van gemaakt 😦

Greetings my friends

LOLA

36 Reacties op “WHERE WAS I?”

 1. Wat leuk te zien dat jij de Vennbahn ook gefietst hebt. Het is een prachtig traject en een aanrader voor iedereen die van fietsen houdt. Ben benieuwd naar je hele verslag. Het eerste stuk is alvast veelbelovend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit was het eerste stuk van de Vennbahn inderdaad maar ik schreef al eerder over deze fietsvakantie. Dit was de zesde rit. We vertrokken vanuit Gent en reden zo het hele eind… fantastisch, maar natuurijk zou het buiten corona tijden nog veel beter geweest zijn

   Like

 2. Die willen wij ook graag eens fietsen. Mijn zus heeft vele jaren in Roetgen gewoond, de Vennbahn loopt achter hun tuin.
  Nu woont ze in Aachen-Walheim, de ‘goede’ kant om de route te starten, en een veilige plek om de auto weg te zetten.
  Ik veronderstel dat er een shuttle of andere mogelijkheid is om van het eindpunt terug naar Aachen te geraken?

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb het ondertussen opgezocht en er zijn verschillende mogelijkheden zag ik. Wij gaan zeker niet van thuis vertrekken. Ik fiets graag, maar trop is te veel.

    Geliked door 1 persoon

 3. Aken, ik ben er weleens doorheen gekomen met mijn ouders, maar nooit echt geweest, Wel in Monchau, meerdere malen zelfs, niet zo ver van Limburg af waar wij zaten voor de vakantie, en erg mooi daar! Ik weet nog dat ik dacht dat het een sprookjesdorp of stadje was vooral, zo mooi. Ik was 14, toen ik er voor het eerst kwam, ben er al jaren niet meer geweest nu.

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Vanaf hier is het al 2,5 uur aanrijden tot Aken. Dan daar gaan fietsen is geen optie. Nee, ik ben meer van het daar overnachten en lekker winkelen. Dat fietsen in die stad geen pretje is kan ik me voorstellen, Het is druk, soms onoverzichtelijk en overal hevelachtig. Nee, ik ben daar niet van maar geniet wel van het verslag omdat ik dingen zie die ik zelf nooit heb kunnen bezoeken….kijk, daar doen jullie het voor…toch?!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: