JUST A PERFECT DAY

Vanmorgen was ik wonder boven wonder wakker en op om half negen. Dat gebeurt nooit, tenzij op werkdagen. Anne van ZONDER DANK.be brengt regelmatig de mooiste beelden van zonsopgangen en blauwe uren, ze gaat dan ook op een ontiegelijk uur de deur uit volgens mij :). Enfin, misschien heb ik me onbewust laten inspireren en zat ik daardoor wat vroeger dan normaal aan de ontbijttafel. Daar werd me een prachtig beeld voorgeschoteld, weliswaar nog vanachter glas.

Zicht vanaf de ontbijttafel

De zon scheen stralend en bracht ons op wandelgedachten. Daar hebben wij niet veel voor nodig natuurlijk.

We pikten een wandeling van een zestal kilometer uit het ROUTEN aanbod. Een wandeling door het Drongengoedbos, ondertussen overal welbekend door de grote drommen mensen die er in de herfst naar toe trokken waardoor wegen moesten afgezet worden en zo. Maar ik dacht, het is winter, het is nog (relatief) vroeg, dus dat zal wel meevallen.

Geleid door Waze kwamen we rond elf uur aan parking POL. Daar stond al aardig wat volk geparkeerd, en bovendien was het van daar nog een viertal kilometer naar het beginpunt van de geplande tocht. Ter plekke improviseren dan maar en een wandeling kiezen die aan parking POL begint. Best wat keuze. We kozen voor de wandeling met het rode driehoekje, ongeveer acht kilometer. Dat zou ons zeker lukken, ah ja!!

Na deze wandeling begrijp ik waarom Drongengoedbos zoveel succes heeft!!! Dit was één van de mooiste wandelingen ooit. En het wordt nog beter: er was geen kat te zien tijdens onze tocht, enfin, hier en daar eens een eenzame of tweezame wandelaar of fietser, maar echt NIET druk. Waar al dat geparkeerde volk dan wel naar toe trekt is me een raadsel, maar in elk geval volgden ze niet het pad dat wij kozen. Wij blij!!!

Het aller allermooiste moment, ik kreeg er echt tranen van in mijn ogen, was dat waarop een hele roedel herten het bospad overstak. Ik was zo onder de indruk, en wou ook niets missen van het moment, dus ik heb geen foto’s. Maar het was indrukwekkend mooi.

De paden lagen er bevroren bij, hier en daar was het spekglad. Maar vooral héél erg modderig. Onze stevige stappers hebben weer hun nut bewezen.

Deze paden waren wat minder leuk, alhoewel ik het kind in mij voel bovenkomen als ik zo mag zompen in de modder. Goede schoenen en dan kan dat hé.

Laat voor de rest van mijn verhaal de foto’s voor zich spreken.

Ik ben een boomknuffelaar. Echt. Zalig gevoel, gewoon eens doen!!!

Dit was heerlijk. Hoop dat jullie ook hebben kunnen genieten in alle veiligheid van deze mooie zondag

Groetjes LOLA

31 Reacties op “JUST A PERFECT DAY”

 1. Hahaha schitterend!
  Om 8u30 waren wij net vertrokken in Ardooie voor een wandeling, de zonsopgang was inderdaad schitterend 🙂
  Zalig dat jullie niet al te veel volk hadden in het Drongengoedbos, ik denk dat al die wandelaars in het provinciaal in Ardooie stonden. Om 10u was het daar al vollen bak! Gelukkig hadden we al een grotendeels rustige wandeling gehad.
  Het is echt mooi waar jullie wandelden, en jouw foto’s zijn ook mooi!
  En ook die van achter glas 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh, mooi… ik raak zelfs ontroerd door je woorden hier over het zien van een roedel herten… ja, zo’n moment kan je goed even de strot dichtknijpen van geluk. En wat een heerlijke reus heb je uitgekozen om te knuffelen! Bomen geven zo’n fijne energie ❤

  Geliked door 1 persoon

 3. ik was vanmorgen al om kwart over acht op pad. Het was grauw en grijs, en meer als een flauw zonneschijnsel niet gezien. Jawel toen ik drie uurtjes uur later weer thuis was brak de zon door. Maar heb wel genoten hoor… maar ben stik jaloers op het zonnetje bij jullie en de pracht foto’s die je gemaakt hebt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Die overstekende herten moet een machtig gezicht zijn geweest. Ik zou rillingen over mijn ganse lijf krijgen bij het aanschouwen van zoiets subliems. Lucky you!
  Deze wandeling is op doenbare afstand van mijn deur. Ze staat genoteerd, mede door je wervende foto’s. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat ziet er inderdaad prachtig uit! Ik zit nu nog in het donker naar buiten te staren. Elke ochtend ben ik wel vroeg, en ik neem mij zo vaak voor, ik ga erop uit, maar nee… hahaha dan zit ik toch te lekker hier achter de laptop 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een prachtig wandelgebied daar. En root genoeg dat je elkaar niegt voor de voeten loopt zie ik.
  Maar de allermooiste foto vind ik toch die van de zonsopgang vanachter het raam. , maar dat komt misschien wel omdat iets heb met mooie luchten. Heerlijk hoor zo’n wandeling.

  Geliked door 1 persoon

 7. Dat oogt erg fraai. Ook wij willen graag wandelen in bosrijke omgeving, maar moeten daar best dan een stukje voor rijden. En in deze periode doen meer mensen dat en dat maakt het dan toch drukker dan je wellicht zou willen. Ook de zo geliefde stedenwandelingen kunnen niet nu. Bet wel vervelend. Gelukkig kennen we de routes in de omgeving hier goed, dus voor de fitheid maken we dan maar lokale wandelingen…

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben ook niet zo’n vroege vogel, wat ik vaak best jammer vind. Dan zie ik inderdaad prachtige foto’s bij anderen voorbij komen en denk: was ik maar…
  Ma ja. Ieder zijn voorkeuren hè. Ik ben echt een avondmens, geen ochtendmens.

  Wat een mooie wandeling heb je vervolgens gemaakt.
  Ja ik heb echt genoten van je foto’s.
  Je hebt het heel mooi in beeld gebracht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: