LA MER.

Enkele keren per jaar kriebelt het. De zee. Ik wil ze zien en ruiken, en eventueel bij goed weer ook voelen.

Eigenlijk ben ik meer een bos of bergmens. Maar de zilte lokroep van het grote golvende diep krijgt ook mij soms te pakken.

Dat was vorige zondag ook het geval. Het weer zag er belabberd uit, maar in ons kot blijven was niet de goede optie. Aan zee was de kans op opklaringen reëel. Onze normale Ollandse zee- pleisterplaatsen waren niet aan de orde wegens dringende vraag om NIET naar het buitenland te trekken. (Ja, wij houden ons aan de regels…) Het werd dus noodgedwongen de Belgische kust…. bekend om zijn gruwelijke skyline, zijn absolute afkeer van het behoud van natuurschoon. Het zicht dat je hebt als je naar de zee kijkt, kunnen ze gelukkig niet kapot maken…

We reden naar Oostende, vonden vlot parkeerplaats, en stapten richting water. Samen met duizenden andere mensen. Mondmasker op, natuurlijk. Maar! Dat mondmasker moest overal gedragen worden tijdens de kerstvakantie (die nog niet voorbij was 😦 )

Ik had ontzettend veel zin om onmiddellijk terug te draaien, maar we waren er nu. Dus we stapten een aantal kilometertjes. Heerlijk hoor, mét mondmasker, en aandampende bril. Echt de gezonde zeelucht opsnuiven door een mondmasker is onmogelijk.

Toch heeft het deugd gedaan. Even in de frisse zeebries, de beentjes strekken, en genieten van het eindeloos aan en afrollen van de golven. De wolken waren ook de moeite waard. En en passant nog een mooie fototentoonstelling (van stadsfotograaf Jan Van der Borght) meegenomen in de Venetiaanse of Koninklijke Gaanderijen. Al bij al een positief gevoel. Al zullen ze mij tijdens de coronaperiode niet snel meer terugzien.

Enjoy de foto’s.

En fuck Corona!!!

Lola.

32 Reacties op “LA MER.”

   1. Dat ben ik. Maar ook hier bouwt men alles vol hoor. Niet op de dijk zoals in België, maar wel achter de dijk. Overal rijzen uniforme, lelijke parken uit de grond. Zo is het overal wat.

    Geliked door 1 persoon

 1. De zee. Wat mis ik de zee! Het is al van september geleden dat wij er nog waren. Normaal gaan we iedere paar weken wel een keer (wandelen, fietsen, terrasje, …).
  Wij zijn ook van die Belgen die steeds naar de Nederlandse kust trekken. Behalve nu dus en de Belgische kust trekt me voor geen meter. We zullen nog even geduld moeten hebben.

  Geliked door 3 people

 2. Ah, la mer, la mer…. alleen de titel van je blog al doet me jouw gevoel voelen! Sinds wij zo vlak aan zee wonen komen we er niet meer dagelijks, maar ik ZIE de zee wel elke dag en dat alleen is al genieten. Zonder mondlap – het is toch werkelijk te absurd voor woorden dat dat buiten ook moet????!!!! Indeed: fuck corona (maar nog meer de nergens op slaande maatregelen, eigenlijk)

  Geliked door 3 people

  1. Ik begrijp wel dat je ook in de buitenlucht een masker aanmoet als er heel véél volk bij elkaar is, en dat was ook zo op de dijk. Op het strand begrijp ik het niet want daar was het rustig. Maar overal is overal en de politie was zeer aanwezig… maar ik ga niet meer tot na corona 😔

   Like

 3. ik ben nog nooit aan de Belgische kust geweest, maar ken de beelden wel, inderdaad onaantrekkelijk om te zien. Het is hier ook alweer een tijdje geleden dat ik bij zee ben geweest, maar met mondkapje op? Uhm… dan wacht ik nog wel even, hier is dat niet volgens mij. Wie weet zit ik binnenkort wel weer even in Harlingen, even uitwaaien langs de zee 😀

  X

  Geliked door 3 people

 4. Ik woon te ver weg om even lekker te gaan uit waaien aan zee. Maar soms boeken wij een hotelletje aan zee ( minder dan 1x in de twee a drie jaar ) en dan kan ik uren wandelen over het strand.

  Geliked door 3 people

 5. De zee. Altijd grillig, wijds, soms angstaanjagend. Maar wel lekker fris. Ik ga er graag heen als de blote massa’s (niet om het bloot, integendeel, wel om de massa’s) er niet zijn. Voor/najaar dus. En meestal op die plekken waar je nog echt kunt wandelen langs of door duinen en een breed strand. Maar ik kan de keren wel op een hand tellen. Vorig jaar twee keer geweest. Ben meer van de steden, van de bossen waar het nog wat ongerept is, maar vrouwlief vindt de zee heerlijk, dus dan geef ik maar toe. Moet er wel minstens 25 km voor rijden, dat wel.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: