COOKING TALES

Kan ik jullie een geheim vertellen?

Er zijn twee Jeroenen in mijn leven 😉

De eerste en belangrijkste is mijn zoon, van wie ik geen foto publiceer, want dat vind hij niet tof 🙂 Het volstaat te zeggen dat hij de liefste, knapste en gevoeligste man is op deze aardbol. (Op de voet gevolgd door guitar man 😉 )

De tweede is Jeroen Meus. De televisiekok die op zijn ontwapenende jongensachtige manier heel Vlaanderen achter de kookpotten kreeg, inclusief ondergetekende.

De bronafbeelding bekijken

Nu heb ik altijd graag gekookt, met wisselend succes weliswaar, en NIET voor grote gezelschappen wegens te veel stress. Maar sedert we Jeroen Meus hebben ontdekt in Dagelijkse Kost, tijdens de eerste lockdown, is onze eetervaring naar een hoger level getild.

In het precoronatijdperk gingen we vaak uit eten. Een spaghetti, of een dagschotel in De Roos, en in het weekend mocht het al eens iets meer zijn. Maar de lockdown leerde ons intiem contact te maken met onze kookpotten, en ik mag zeggen dat we eten als koningen.

Foto door Andrea Piacquadio op Pexels.com

Elke week wordt een menu samengesteld, vaak met receptjes van den Jeroen, of uit Libelle Lekker weekmenu. Ook PINTEREST is een bron van inspiratie voor mij.

Er wordt een boodschappenlijstje opgesteld en de boodschappen worden besteld via COLLECT and GO van Colruyt. ZALIG!!!

Hebben we tussendoor nog iets nodig dan hebben we op een paar honderd meter afstand de LIDL en BONAP, waar we meestal vinden wat we tekort hebben.

Guitarman is een meester in het afstemmen van de bereidingstijd van de verschillende producten, en in het bakken en braden van vlees en vis. Dat is minder mijn ding 🙂 Laat ons zeggen dat we elkaar goed aanvullen 🙂

Benieuwd?

Vorige week maakten we onder andere een pasta met gerookte zalm en witlof, een hertenstoofpotje en een gevulde courgetten met feta en zongedroogde tomaatjes. Het was dus een LIBELLE LEKKER week.

Ik bakte ook een verrukkelijke cake met veenbessen.

De bronafbeelding bekijken
Foto NJAM

Volgende week staat Jeroen op de voorgrond. Ik heb zijn scheurkalender gekocht en bij elk blaadje dat ik afscheur, komt het water me meer in de mond. Dat belooft een interessante week te worden in de keuken.

Nog een voordeel van deze ontdekking: onze portemonnee is bijzonder tevreden. Al gaan we zeker opnieuw de horeca steunen van zodra die weer open mag. Absoluut!!!

Smakelijk!!!

Lola

Deze post is niet gesponsord.

38 Reacties op “COOKING TALES”

 1. Ik ben ook zo’n fan van ‘vriend Jeroen’ (zo noem ik hem). Hij is zo gewoon, hij kon je kind zijn. En hij kookt heerlijk bourgondisch.
  Wij houden ook enorm van eten, gingen ook heel dikwijls op restaurant toen het nog mocht. Maar ik kook ook graag, zij het net als jij niet voor grote gezelschappen. Jeroen is ook vaak mijn leidraad in de keuken, al geef ik meestal wel een eigen twist aan zijn gerechten. Dat hij ons nog maar veel lekkere gerechten mag tonen in zijn Dagelijkse Kost.

  Geliked door 2 people

 2. Wij hebben een kookboek van Jeroen waar we vaak iets uit klaarmaken en Libelle Lekker is ook een heel grote bron van inspiratie. Ik kan absoluut niet klagen met een man die zo lekker kan koken. Jij precies ook niet :-). Geniet er nog samen van!

  Geliked door 2 people

 3. Hahahaha, altijd fijn als iemand je kan triggeren tot het doen van… fijn voor jou! Ik heb koken altijd leuk gevonden, hoe meer, hoe beter, de Indische achtergrond zeg maar. Maar ja, het moet wel allemaal kunnen natuurlijk, qua ruimte, geld en zo meer… Wie weet krijg ik ooit nog een droomkeuken waarin ik alles kwijt kan vooral, met grote vriezer om te zorgen dat als de mensen komen, ik gewoon door kan gaan met de borden te vullen, hahaha

  X

  Geliked door 2 people

   1. Ik snap wel wat je bedoeld, als iets onverwacht is, dan is het ook anders, maar als het gepland is, dan is alles er al, voorbereid etc. En ergens, het staat er, jullie kunnen opscheppen, hahaha

    Geliked door 1 persoon

 4. Zo’n grote fan ben ik niet van Meus. De hoeveelheden boter en zout die hij in zijn eten kapt zijn gigantisch. Hij zit ook constant met zijn poten aan het eten, ‘proeft’ steeds maar met hetzelfde lepeltje en giet de rest van dat lepeltje (als er nog in zit) terug in het eten,… Echt een vies pateeke, die man!
  Mijn schat is fan van Pasale Naessens, iets waar ik veel van mee eet, maar waar ik ook vaak weer de rem op zet, vooral haar Keto-toestanden, waar het vet ook vanaf drupt.
  Geef mij maar simpele boerenkost.

  Geliked door 2 people

 5. Waarom lees ik dit nu net terwijl onze niet zolang geleden aangeschaft crock-pot, waar wij eerder nog nooit van hadden gehoord, z’n laatste uurtje staat te pruttelen? De hele kamer ruikt heerlijk, en dan lees ik ook nog over lekker eten. Man, man, het water loopt me in de mond! Nog even geduld….

  Geliked door 2 people

 6. Grappig, met dat wij zo dicht bij elkaar wonen, herken ik al je pleisterplaatsen 🙂 Ik neem aan dat we naar dezelfde Collect & Go gaan 😀
  Ik hou ook wel van Meus. Boter en zout, och ja, een mens past die dingen aan naar eigen goesting hè, zolang het geen brood en banket is, hoef je een recept niet slaafs te volgen. Ik vind het een fijne mens en hij heeft zijn volk toch wel een beetje leren koken.

  Geliked door 3 people

   1. Al gemaakt Lola, maar 1 courgette is teveel voor mij. Dus het recept nog maar een keer halveren. Maar dit wordt iets wat ik regelmatig ga maken.😋😋

    Geliked door 1 persoon

 7. Koken en bakken…het is niet mijn ding. Ik zou me net aan kunnen redden als ik ooit voor mijzelf moet zorgen. Maar tot dan doet vrouwlief dat prima. En elke dag iets anders. Landsaarden gemengd, dan weer eens iets Italiaans, Grieks, Nederlands, Indisch, vegetarisch, de mengelmoes maakt dat ik met smaak eet. Naar kookprogramma’s kijk ik zelden. Zinloos. IK onthoud gewoon niet eens wat die kok’s allemaal vertellen. Naar Heel Holland Bakt kijk ik elke zondag met plezier. Vooral omdat et vaak iets mis gaat. Blijken die meesterbakkers ook maar gewone mensen, en die herken ik meteen…..:)

  Geliked door 2 people

 8. Het water loopt mij ook in de mond! Soms wel een beetje heimwee naar zalmpjes en hertjes en meer van dat lekkers, hoor… Super dat je zo’n intieme relatie met je kookpotten hebt gekregen door nare maatregelen – heeft toch elk nadeel echt wel z’n voordeel!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: