STEP BY STEP

Goeie avond alweer! Hoe gaat het ermee? Hebben jullie fijne kerstdagen doorgebracht in jullie kleine bubbel? En viel dat wat mee?

Hier was het toppie 😉

Er werd een bijzondere constructie opgezet om zoveel mogelijk in orde te zijn met de coronamaatregelen. Dat betekende dat ik kerstmis vierde met mijn kinderen in hun huis (zij leven in één huis) en dat mijn guitarman kerstmis in ons appartementje vierde met zijn knuffelcontact, zijn zoon.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Voor het eerst sinds mijn geboorte, als ik er zo eens bij stil sta, vierde ik kerst zonder mijn moeder en mijn broers. Kerst is immers altijd een groot familiegebeuren, sinds zo lang ik me kan herinneren. We vierden het lange tijd in het ouderlijke huis, maar nu dat is verkocht en mijn moeder in een woonzorgcentrum verblijft, feestten we de laatste jaren op verplaatsing, in een zaaltje, dat voor de gelegenheid kerstsfeerderig wordt aangekleed. Daar konden we dan samenkomen met de in totaal 30 mensen die onze familie telt.

Dit jaar is alles anders, dus ook dit. Oma mag haar WZC niet uit. En wij allen moeten in kleine bubbels vieren. Anders, maar we maken er het beste van.

Op het kerstmenu met de kids stond:

Dat het erg lekker was. Al werd het ene wat meer gesmaakt dan het andere. De open ravioli met krab werd minder geapprecieerd. Dat komt er van als je gerechtjes klaarmaakt, zonder ze eerst uit te proberen. Maar al bij al hebben we smakelijk gegeten. Het dessertje van de hand van dochterlief was verrukkelijk!!!

Cadeautjes uitpakken hoort er ook bij natuurlijk, en om af te sluiten een fijne film: Harry Potter II, die ik niet kon uitkijken omwille van de avondklok. 😉

Wat een vreemde tijden zijn dit toch.

Hopelijk hadden jullie ondanks alle beperkingen ook een fijne kerst.

O ja, nog dit: gisteren negen kilometer gewandeld, zonder noemenswaardige longklachten. Dat zit dus wel snor!! De wandeling op zich was niet buitengewoon dus ik wijd er geen aparte blogpost aan. Wel hebben wij het geografische middelpunt van Vlaanderen gevisiteerd (zie foto met vlaggenstok en guitarman 😉 ) Er was ook een niet onaantrekkelijk maar privé kasteel te bewonderen: Hof Te Melis. De wandeling zelf draagt de naam LIPPELOBOS WANDELING. Al is de naam bos wat overtrokken in dit geval. Leuk om te doen, maar niet uitnodigend tot herhaling.

Bye

Lola

22 Reacties op “STEP BY STEP”

 1. Die open ravioli met krab en kreeftensaus spreekt mij nochtans erg aan!
  Sinds de dood van mijn moeder vieren wij kerst met het gezin van mijn broer (zus woont te ver). We hebben het dit jaar onder ons twee gevierd en rond de vuurkorf bij mijn zoon. Normaal gingen we vandaag bij mijn broer in de tuin een drankje doen maar het weer heeft stokken in de wielen gestoken. Volgend jaar beter!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn zus kwam bij ons op Kerstavond en op Kerst gingen we even langs bij mijn ouders op de stoep. Met de schoonouders zijn we gaan wandelen vorig weekend en dan een tas koffie buiten op ons terras. Het is heel anders dan andere jaren, maar we proberen er het beste van te maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik verwachtte een rustige kerst met niemand, maar alsnog cadeau dochter en man geweest, de hond was ook mee. nadat zij weg waren, kwamen vrienden van ons even aan een borrel halen. En daarna lekker alleen. Tweede dag, alleen, maar gisteren kwam cadeau zoon met aanhang even langs.
  Allemaal onverwacht en ongepland.

  Wat normaal betreft, dat was het dus niet. Normaal hadden we 1 dag bij mijn ouders geweest, en die heb ik niet gezien. We zijn aan mijn kant allemaal thuis gebleven.

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Met 1 dochter die het huis nog niet uit is (18 is ze pas) viel het niet op dat het anders was op kerstavond.
  Kerstdag kwam opa (mijn moeder is exact 5 jaar geleden op 24/12 gestorven) bij ons als ons enige knuffelcontact. Dat was anders dan het feest met mijn schoonfamilie maar ook fijn.
  Lippelobos, tja, een echt Vlaams Bos denk ik dan 🙂 Wel mooi kasteel he !

  Geliked door 1 persoon

 5. I am glad that you had some fun in your bubble and most importantly kept your mum safe – soon it will be Easter and most of us will have vaccines. We had a boring Christmas by ourselves thousands of miles of from American and European relatives. It was just like any other day recently but we are grateful to have a roof, food and head. Roll on 2021!

  Like

 6. Wij planden alles, maar het pakte toch iets anders uit. Omdat bij een van de gastvrouwen naar traditie, corona in de familie zou kunnen voorkomen, immers een collega besmet, zegden wij gezelligheid en diner af. Zekerheid voor alles. Gelukkig bleek de besmetting beperkt tot iemand van buiten en niet in de familie van gastvrouw. Dus alsnog gisteren in de herhaling. En dat was heel gezellig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: