BALEN ALS EEN STEKKER

Balen als een stekker
https://www.taaluilen.nl/ik-baal-als-een-stekker

Ik weet niet wat jullie hierover denken, maar ik vind dat een geniale uitdrukking: BALEN ALS EEN STEKKER. Het slaat nergens op (zoals je kan lezen wanneer je de link hierboven volgt naar http://www.taaluilen.nl) maar ik vind het geniaal. Het bekt ook zo geweldig, én het laat perfect zien hoe ik me voel eind 2020.

Ik schreef eerder dat ik me perfect kan vinden in de huidige situatie, al zal ook ik natuurlijk helemaal door het dolle heen zijn als we eindelijk weer onbezorgd kunnen knuffelen en feesten.

Maar de laatste weken is het gevoel van mij perfect kunnen vinden in wat ons momenteel overkomt wat verdwenen. Tot enkele weken geleden was ik namelijk in een vrij goede algemene gezondheid, een paar mindere dagjes daar gelaten. Ik kon wandelen en fietsen zoveel en zo ver als ik maar wou, en laat dat nu net mijn houvast zijn in deze droeve tijden. Zolang dat nog lukte, kon ik deze kutsituatie overleven.

Jammer genoeg heeft december wat extra gezondheidsklachten gebracht, niets ernstigs in vergelijking met wat ik soms lees bij bevriende bloggers, maar wel genoeg om mijn lichamelijke activiteit serieus in te perken. Ernstige astma opstoot, die moeilijk onder controle geraakt.

Bij de minste inspanning verander ik in een fluitende blaasbalg, of zo je wilt in een muis verwikkeld in een angstaanjagende doodsstrijd. Dat geluid op zich is nog het minste, ik geraak ook nauwelijks vooruit. Lola die anders gemakkelijk vijftien kilometer stapt, moet nu na één kilometer toegeven dat alsnog gaan wandelen geen goed idee was. Hijgend stop ik na elke honderd meter, en mijn hart bonkt alsof het elk moment uit mijn lijf kan springen. Ik puff en ik slik wat me werd voorgeschreven maar het helpt niet. Gelukkig kan ik dankzij mijn fantastische huisarts snel terecht bij de pneumoloog en krijg ik daar aangepaste medicatie die al na enkele uren verbetering brengt. Oef. Al zal het nog even duren voor ik kan verder werken aan mijn doel om uiteindelijk twintig kilometer per dag te kunnen stappen.

Het ziet er al wat minder donker uit nu ik weer kan ademen zonder de toonladder te reutelen. 🙂

De laatste wandeling die ik al hijgend aflegde, was een hele mooie. Ik heb er niet optimaal van genoten om begrijpelijke redenen, maar ik heb wel veel foto’s gemaakt. Dan kon ik immers even stil staan om op adem te komen. Die foto’s wil ik jullie niet onthouden, dan is er nog iets plezants aan dit blogje niet? Ook de link naar Komoot zet ik hier neer voor het geval jullie deze hele knappe wandeling willen doen.

Enjoy! Eens ik helemaal de oude ben, doe ik de wandeling nog eens om er met volle teugen, letterlijk dan, te kunnen van genieten!!

Stay safe, lieve mensen!!

Lola

32 Reacties op “BALEN ALS EEN STEKKER”

 1. Oei, dat is een akelige aandoening waarvan je doodmoe wordt, ik ken het van familie.Het komt en het gaat, maar bewegen is altijd goed. Voor zover het lukt.
  Ik hoop dat je met de juiste medicijnen snel wat kracht terugwint, beterschap!

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh jee, ik weet wat dat is, om zo te zitten nu. Ik zit er ook tegenaan weer, astma, bronchitus, en balen als een stekker, kan ik mij voorstellen. Ik snap dat het voor jou nieuw is, dat balen als een stekker, maar ik weer niet beter, hahaha Dus zo bijzonder is het voor mij niet.

  De foto’s zijn weer prachtig van jouw laatste wandeling, en nu rustig aan, hopelijk heb je de ventolin bij de hand, en ook ananas helpt eventueel… verse dan… Tijm, nou ja… dat dus.

  X

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik hou het nu al in toom met de ventolin dus oa. Ananas zit een stofje in, leerde ik een paar jaar terug, wat de bronchiën opent… Ook bij keelpijn effectief. Bij ons helpt het! maar dat wil niet zeggen dat het bij jou helpt natuurlijk, maar probeer het, nog gezond ook 😉 Sterkte!

    Geliked door 1 persoon

 3. Ik hoop oprecht dat je deze kerst kunt vieren zonder al te veel handicap’s. Want dat is echt niks. Juist nu in deze moeilijke periode met deze kwaal te maken krijgen. Je bet zo verdacht….. Sterkte en beterschap en geniet nog even van de kerst. Is zo om….Tijd om te wandelen….het jaar uit…

  Geliked door 1 persoon

 4. Vergeet het, je wordt nooit meer “de oude” maar áltijd ouder als het even tijd vraagt;-) Maar vervelend is het natuurlijk wel, Gelukkig zijn er tegenwoordig goede medicijnen al is het soms dus zoeken naar wat het best helpt, beterschap.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: