LUNCHTIMEWALKS

Jullie weten ondertussen dat ik een beetje bezeten ben van wandelen. Mijn obsessie beperkt zich niet tot mijn vrije dagen, ik ga ook wandelen tijdens de werkweek! Dat zijn dan super korte maar toch deugddoende wandelingetjes in de buurt van het werk, tijdens mijn lunchpauze. Meestal dezelfde toertjes, ik heb er zo een paar die ik op een halfuurtje rond krijg.

Mijn werkplek situeert zich niet in een natuurgebied, maar wel in een volkse Gentse buitenwijk. Toch is er ook daar aandacht voor de natuur.

Gent is ook op dat vlak een heerlijke stad. Er is veel aandacht voor de creatie van natuurplekjes, en ook al zijn die niet zo groot, toch bieden ze de mogelijkheid om even tot rust te komen tijdens de gekte van de dag.

Onlangs deed ik één van mijn dagelijkse trajectjes en merkte ik op dat er nog andere opmerkelijke dingen zijn in de buurt. Ja, soms duurt het een hele tijd voor iets tot me doordringt, zo blijkt 😉 Zo wandelde ik al tig keer voorbij de raamtekeningen in de buurt. Om pas eergisteren de idee te krijgen om er een blogpost aan te wijden. Et voilà.

Tijdens de coronacrisis groeide bij Lesley Van Osselaer alias Lesley Saurus de idee om de burgers een hart onder de riem te steken door een poëtische, grappige of tot nadenken stemmende tekst op de ramen te tekenen. (For the record: oorspronkelijk kwam het idee van CURIEUS) Mensen konden een tekst indienen, en die werd dan professioneel aangebracht door Lesley herself. Dit is echt een fijn initiatief!!

Ook op het raam van mijn werkplek, werd een prachtig gedicht geschreven. Eéntje van de hand van een collega dan nog. Behoorlijk wat talent in huis, niet?

Thanks for the little daily blessings.

Keep safe, all of you 🙂

LOLA

21 Reacties op “LUNCHTIMEWALKS”

 1. Wat mooi!
  Ook bij handelaren in de buurt zijn er raamgedichten en -teksten, zoals bij viswinkel Bulté in de Klinkkouterstraat. Grappige dingen ook soms.
  In de Gentbruggestraat zag ik ook een heerlijke.
  Dat soort kleine dingen geeft pit aan die wandelingetjes 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. De keren dat ik Gent bezocht wandelde ik vooral dwars door het centrum en de wijken er omheen. En vond het een leuke stad om dat te doen. We zagen veel, en vonden de sfeer er prettig. Helaas was men de laatste keer bezig het hele centrum te slopen en te herbouwen. Dat was toch minder…:)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: