Another little treasure.

We krijgen er maar niet genoeg van. Van zodra het ook maar enigszins droog is én het ook zo belooft te blijven, springen we onze stapschoenen in en spurten we naar één of ander mooi startpunt om de Vlaamse natuur van naderbij te bekijken. Vlaamse natuur, jawel, die is er nog, en hoe. Ik verbaas me er elke keer opnieuw over. Ik loop toch al enige jaren rond hier in de buurt, en veel van die prachtige plekken heb ik nog nooit eerder gezien. Raar toch dat er eerst een duivels virus de wereld moet belagen, vooraleer ik in eigen streek de schoonheid ten volle leer ontdekken? Als dat geen bewijs is voor de theorie dat elk nadeel ook zijn voordeel heeft.

Zo gingen we de laatste zonnige dag richting natuurgebied Den Dotter in de buurt van Aaigem. Nog nooit gehoord van Aaigem? Ik ook niet, maar het schijnt het dorp te zijn waar Jan De Wilde woont. Parkeren konden we zoals wel vaker aan de kerk, in dit geval die van Aaigem, van waar de wandelroute ook startte.

Het grootste deel van de wandeling bestaat uit verharde weg, waarop het makkelijk stappen is. Maar, dat is niet de hele tijd het geval. Meer op het einde zit je toch weer vast in de modder. Aangepast schoeisel is een vereiste!!

Wat ik zo tof vind aan wandelen in deze tijd van het jaar, dat zijn de voortdurend veranderende wolkenpartijen. Die zijn vaak zo ontzettend mooi. Ik hoop dat ik er een paar heb kunnen vangen met mijn feun, zodat jullie mee kunnen genieten.

Een andere geschikte naam voor deze wandeling zou kunnen zijn: de badkuipwandeling. Wil je graag een bad nemen in de vrije natuur en hecht je niet al te veel belang aan hygiene en privacy? Dan kom je tijdens deze wandeling helemaal aan je trekken. Ik heb alle badkuipen gefotografeerd die ik onderweg tegenkwam (éénmalige actie, dat doe ik geen twee keer) en dat waren er zeker meer dan twintig! Handig om de dieren te drinken te geven, maar niet echt passend in het landschap, en naar milieuvriendelijkheid heb ik ook mijn twijfels… Hieronder een bloemlezing 😉

MAKE YOUR CHOICE!!

Naast badkuipen spotten we ook heel wat diertjes, gedomesticeerd in meer of mindere mate…

Het bruine paard hierboven ziet er best aardig uit, maar het beet gewoon!! Gelukkig had ik een dikke jas aan. Heb je ooit 🙂

Mijn uiteindelijke wandeldoel, heb ik daar al iets over verteld? Ik wil met gemak meer dan twintig kilometer per dag aankunnen. Mijn streven is om bij elke wandeling verder te geraken, maar probleem hierbij is dat we té laat vertrekken. In de winter wordt het te snel donker om dan nog ver te stappen. Maar ik geef niet op. Moet lukken, tenminste als de gezondheid geen roet in het eten gooit.

Tot gauw,

Lola

24 Reacties op “Another little treasure.”

 1. Wat een prachtige omgeving, en inderdaad: schitterende wolkenluchten! Daar kan ik ook geen genoeg van krijgen. Heerlijk om zo – beter laat dan nooit, en door wat voor aanleiding dan ook – je eigen omgeving beter te leren kennen 💚

  Geliked door 1 persoon

 2. De meesten verklaren ons zot, maar wij zijn vanmorgen om 7u10 vertrokken naar Idegem voor een wandeling. Schitterende zonsopgang gezien, en op het heel smalle vlonderpad geen tegenliggers tegengekomen, hoera.
  Deze wandeling bij Aaigem ziet er ook heel erg mooi uit!

  Geliked door 1 persoon

 3. Als een paard naar wandelaars bijt, heeft het ooit eens een slechte ervaring gehad met mensen. Het is een vervelend gedrag dat niet zomaar kan worden afgeleerd, hoezeer paardeneigenaars het ook proberen.
  Fijne wandeling alweer. Aan de kust is de lucht eens te meer grijs en is er regen op til. Ik blijf ook vandaag in mijn kot. Toeme toch.

  Geliked door 1 persoon

 4. Je virusveilige wandelingen doorheen het Vlaamse landschap worden binnenkort legendarisch, en niet alleen wegens je experiment met de badkuipen. Jammer dat je nu noodgedwongen thuis moet blijven met een dekentje en een slok, laat je verzorgen en word gauw beter!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: