Van TIENEN naar TONGEREN – vierde etappe in de TOUR de BELGIQUE.

Het is alweer een hele tijd geleden sinds ik mijn laatste blogje schreef over onze fietsomzwervingen in september. Nu lijkt de tijd rijp om deze reeks verder te zetten. Wil je nog even nagenieten van onze eerste drie dagetappes? Dat kan hier, hier en ook hier. Reizen kan je toch niet, dus kan je even goed hier wat meelezen… 😉

Het weer was bij de start van deze vierde etappe anders dan de vorige dagen, frisser, regenachtiger ook. Om te fietsen is dit niet echt een probleem. We waren op alles voorbereid: sweaters, verschillende regenjassen, extra schoenen. Eens je begint te trappen zijn die extra laagjes zelfs niet nodig, en die dag konden we gewoon tussen de enkele druppels doorfietsen.

Onze tocht bracht ons onder andere langs Sint Truiden, wat voor mij een bijzondere ontdekking was. Alweer iets om toe te voegen aan het lijstje van te bezoeken steden in Belgie, in een postcorona leven weliswaar. Ook de wegen die ons eerst tot in Sint Truiden en later tot in Tongeren brachten waren bijzonder. Mooie omgeving, pittige heuveltjes, aangename afdalingen.

Eén van de mooiste momenten vond ik het naderen van de stad Tongeren. We kwamen van een klein weggetje door de natuur en zagen in de verte Tongeren liggen en steeds dichterbij komen. Een aparte en mooie ervaring met de fiets.

En Tongeren zelf natuurlijk: een stad waar je makkelijk een aantal dagen kan doorbrengen, zeker als je van geschiedenis houdt. We’ll be back!!

In Tongeren logeerden we in het EBURON hotel, what else? Ik was er in een vorig leven, maar eerlijk… deze keer was ik minder onder de indruk. Is het ten gevolge van corona dat het allemaal wat tegenviel? Dat kan natuurlijk. Het onthaal was net niet hartelijk genoeg, de kamer was net niet OK genoeg, het ontbijt viel ronduit tegen. Prijs kwaliteit niet overtuigd. Ik wil zeker terug naar Tongeren, maar het zal in een ander hotel of een andere B&B zijn, zeker weten.

Noot aan zelf: bij een volgende reis OF meteen een blog schrijven er over, OF nota’s maken, zodat je nog precies weet hoe en waar 🙂

Enjoy the trip and dream on… Better days will come.

Keep it safe,

LOLA

25 Reacties op “Van TIENEN naar TONGEREN – vierde etappe in de TOUR de BELGIQUE.”

  1. Mooie foto’s en wat een goede actie!
    In België heb ik ook heel wat fietskilometers liggen. Het is bij jullie prettig zwerven…
    “You see him.” “Now you don’t.” Hahaha.

    Geliked door 1 persoon

  2. Tongeren vonden wij ook de moeite waard, we hebben wel geleerd dat je beter een leuke b&b buiten de stad kan zoeken. Wij hadden dezelfde ervaring, ook in de eetgelegenheden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: