NIET VOOR MIJ.

Foto door cottonbro op Pexels.com

Nadat ik dagen heb zitten dubben over de tweede opdracht voor de blogboostnajaarschallenge besloot ik dat deze challenge niet mijn ding was. Jammer maar helaas. Als ik uren moet turen naar een scherm in de hoop iets zinnigs te schrijven (nou ja 🙂 )dan is er van een blogboost geen sprake. En dus werp ik de handdoek in de ring en ga ik lekker iets schrijven dat me inspireert. Neemt niet weg dat ik het een fantastisch initiatief vind!!

Terwijl de regen over het raam naar beneden gutst (langs mijn pas gepoetste ramen 😦 ) denk ik terug aan donderdag ll en het fijne wandelingetje dat we toen maakten in de omgeving van Kluisbergen. Om de grote meute voor te zijn, vertrokken we op het middaguur. Bovendien, zo dachten we, was het een doordeweekse donderdag, dus druk zou het niet zijn. (Vergeten, de herfstvakantie is met een week verlengd.) Maar het was inderdaad niet echt druk druk. De parking had nog voldoende vrije plekjes. De zon die even verdween tijdens de rit naar het startpunt, begon snel weer te schijnen. Nu en dan afgewisseld met een buitje. Het eerste klimmetje was wel drukbevolkt. Dames met onaangepast schoeisel baanden zich een weg door modder en hopen bladeren. Een verwend jongetje mocht zijn afstandsgestuurd terreinwagentje mee nemen het bos in, waar hij een gevaar vormde voor de nietsvermoedende wandelaar. Die trouwens behoorlijk geïrriteerd raakte door het gegier van de machine. Gaan we het bos niet in voor de rust en de stilte? Tja niet dus.

Na een kilometertje verdwenen deze wandelaars en konden we onze tocht nagenoeg alleen verder zetten én gulzig genieten van rust en stilte, prachtige bostaferelen en uitzichten om u tegen te zeggen.

Ik was nog nooit in Kluisbergen city geweest. Jammer eigenlijk. Dat moet een zalige plek zijn in normale omstandigheden. Ik bedoel maar : wat een aanbod aan restaurantjes en overnachtingsmogelijkheden!! Voornemen is gemaakt om daar zeker een weekendje door te brengen van zodra de f*cking coronabitch is komen te gaan.

Klein fijn wandelingetje: 6,5 km, een beetje stijgen en een beetje dalen, magnifiek!!!

LOLA

24 Reacties op “NIET VOOR MIJ.”

 1. In 2006 fietsten mijn vrouw en ik (vanuit Heemstede, NL) de Vlaanderenroute via LF-routes (https://velosite.wordpress.com/vlaanderen2006/).Jouw blog lezende moet ik daar steeds weer aan terugdenken. Wij hadden het aan de ene kant een stuk makkelijker (een stukje jonger nog en 1170km op de fiets); lopend zouden we dit nooit halen. Aan de andere kant sleepten we wel aardig wat bagage mee omdat we in principe overnachten bij Vrienden/Gezinnen op de Fiets of in een tentje/trekkershutje op een camping. En het was warm, zeer warm zelfs, maar gelukkig hadden we ook een paar regendagen;-)
  Volgend jaar plannen we een fietstocht langs de Maas naar Noord-Frankrijk en dan via Eifel en over de Vennbahn weer terug naar Aken. Geheel verzorgd, dat dan weer wel! Vereist nog wel enige training vermoedelijk…
  Groet, Dick

  Geliked door 2 people

  1. Hebben wij in september gedaan, met de fiets van Gent naar Troisvierges, via Aken en de Vennbahn. Heel mooi en bij momenten erg pittig maar zeker de moeite. Met bagage mee, maar wel overnachten in hotel of b&b. Ik schrijf er nog verder over later

   Like

 2. IK ben niet van de challenges. Komt doordat ik altijd wel inspiratie vind om iets zomaar op te schrijven. Soms lukt het me om vier verhalen achter mekaar uit de laptop te persen en die dan in de planning te zetten. Maar ook soms een week lang geen inspiratie. Gelukkig zijn er dan die verhalen in de koelkast. Wandelen is ook voor mij een leuke tijdsbesteding. Helaas is het in stedelijk gebied een stuk lastiger geworden door de horeca-sluiting en de daardoor beperkter actieradius. Na een km of tien/12 wil je wel even een bakkie doen en een sanitaire stop. Kan niet. Dus dan maar in de eigen woonomgeving. Prachtig. Maar na 10 km ben ik weer thuis. Leuk, maar niet zo afwisselend als een rondje door de stad of ergens in een andere omgeving…

  Geliked door 2 people

 3. Het kan leuk zijn het doet mij voor als een verplicht opstel schrijven vroeger op school. 3 onderwerpen eventueel om uit te kiezen op het bord geschreven. Soms lukt het juist, en soms dus even niet.

  De foto’s van de wandeling zijn prachtig, en je hoeft niet altijd met iets mee te doen toch?

  x

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: