Gent- Buggenhout

De lang verwachte fietstocht startte op 31 augustus!!! Wonder boven wonder kreeg ik alles in twee fietstassen, een klein stuurtasje, en een rugzakje.

Had iemand mij vooraf gezegd dat dit kon, ik zou het niét geloofd hebben. De ligging van de fiets voelde totaal anders aan dus dat werd wennen. Maar hoppekee, we hadden er zin in!!

Het weer werkte aardig mee. De zon straalde zodat het zelfs tshirt weer was.

Het eerste stukje weg reden we al vaak, tot aan het veer in Schellebelle, daarna werd het onbekend terrein en dus echt vakantie.

Geen terrasjes onderweg want maandag én corona😪 maar we waren op alles voorzien.

Vlak bij deze mooie laan aten we onze sandwiches op..
In het gezelschap van Onze Lieve Vrouw van Fatima..

Na een kleine 45 km kon ik mijn eerste plasstop placeren. Amai

In café Taxi dan nog, centrum Peizegem. Fietsjes vastmaken, mondmaskertje aan, terrasje op… oeps bikerman (aka guitarman) was zijn masker vergeten op de fiets. De strenge ober sprak hem vermanend toe. Ik dus snel, mét mondmasker, terug naar de fiets om zíjn masker te halen. Niets lijkt nog echt makkelijk in deze tijden. Als het dat maar is natuurlijk.

Omdat we pas om 16 uur in ons hotel binnen konden reden we nog een toertje rond…gewoon, omdat het kon, zodat we dikke 65 km konden aftikken bij aankomst in hotel BOSKAPELHOEVE.

Een oase van rust op een prachtig domein, een heerlijke kamer met uitzicht op de natuur. Niet slecht om onze eerste nacht door te brengen!!

Vóór de nacht diende de inwendige mens versterkt te worden. Jammer genoeg beschikt de BOSKAPELHOEVE niet over een restaurant. In principe zijn er restaurants genoeg in de buurt, maar maar maar, niet op maandag… enfin uiteindelijk was er tóch eentje geopend, DE GROENE WANDELING, niét te verwarren met De Nieuwe wandeling 😉

Honderd procent positief kan ik er niet over zijn. Het interieur is een beetje frietkot jaren zeventig stijl, de spaghetti die we er bestelden was zéér copieus en best ok, maar zal zeker niet in mijn top drie van beste spaghetti’s worden opgenomen. De bediening was wel vriendelijk, ook een belangrijke. Én het eethuisje lag op wandelafstand van ons hotel. Meegenomen!!

Op de terugweg zagen we aan de overkant in het groen verscholen, een grote boskapel. Meer kan je lezen als je op de link klikt. Idyllisch gelegen en met een vijfhonderd jaar oude geschiedenis de moeite van een bezoekje waard.

Vlakbij het hotel ligt ook de toegang tot het Buggenhoutbos. Zonder twijfel kan je daar prachtige wandelingen maken maar die houden we voor een andere keer.

Een geslaagde eerste dag was het.

Ciao

LOLA

10 Reacties op “Gent- Buggenhout”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: