Let’s go outside…

Zoals jullie al merkten, of niet, slaag ik er niet in om te bloggen tijdens de gewone dagdagelijkse gang van zaken. Het is wat het is, ik heb er me bij neergelegd. Jullie ook?

Maar nu is de vakantie aangebroken, en dat betekent meer tijd. En ik dacht: Laat ik nog eens een blogje schrijven. Et voila. 🙂

Na een rustig dagje vrijdag, was gisteren goedgevuld met leuke dingen. Eerst en vooral had ik afgesproken met dochterlief. Onze pre corona afspraakjes situeerden zich meestal in het centrum van Gent, waar we winkels bekeken, afgewisseld met langdurige bezoeken aan één of ander etablissement waar we de inwendige mens konden versterken.

Gewoontegetrouw spraken we gisteren ook af in de stad, aan FITCHEN, een eetgelegenheid waar de nadruk ligt op gezond én lekker. Sara is er wild van, ik wou het ook wel eens proberen.

Ik stapte te voet van mijn stekje in Sint-Amandsberg naar de Korenmarkt, en stond stipt op de afgesproken plek. Wie was er niet? Inderdaad, dochterlief. Ik twijfelde even of ik het uur wel goed had, maar wat me vooral hinderde, was het feit dat ik buitengewoon dringend een bezoek aan een toilet moest brengen. Ik stuurde mijn kind een smsje dat ik de Hema indook, om daar gebruik te maken van de toiletfaciliteiten. Maar wat blijkt… de coronacrisis zorgt er voor dat die faciliteiten NIET toegankelijk zijn. Wat was me dat een streep door mijn rekening. Dochter was nog niet opgedoken, dus ik repte me naar een andere toiletspot: in Post Plaza was tot voor de corona crisis ook een toilet dat je kon visiteren zonder consumptie, maar o noodlot, ook hier geen mogelijkheid tot toiletgebruik. Dochterlief was ondertussen opgedoken, en samen nestelden we ons op een terrasje, waar ik eindelijk terecht kon voor de hoognodige sanitaire stop.

Foto door Pixabay op Pexels.com

By the way FITCHEN is een heerlijk adresje. Een hoop gezonde én lekkere ingrediënten in een bowl of in een wrap, snelle bediening, niet duur. Ik ging voor de SPICY CHICKEN, Sara voor de HEALTHY WAVE. Heel lekker allemaal. Alleen niet echt gezellig om te zitten. Wel goed om in het achterhoofd te houden voor een eventuele deliveroo levering ooit.

De bronafbeelding bekijken

Daarna togen we gewoontegetrouw richting Veldstraat. Ik had nog wat stuff nodig voor onze aankomende fietsvakantie. Maar wat ik zag in de Veldstraat zorgde ervoor dat ik zo snel mogelijk wou omkeren en naar huis rennen. RIJEN en RIJEN wachtende mensen aan allerlei winkels. Ik besloot NIET te wachten maar enkel winkels te bezoeken waar minder mensen naar binnen wilden. Ik vond wat ik zocht, en vroeger dan gepland keerden we terug van waar we kwamen. Ik moet nog wennen aan het feit dat gaan shoppen niet meer de plezante bezigheid is die ze vroeger was.

Toch genoten van het samenzijn met de dochter, én ook te voet teruggekeerd naar huis, zodat ik meer dan 15000 stappen op de teller had. Nice!!!

25 Reacties op “Let’s go outside…”

 1. Ik was vorige week ook in Gent centrum en toen mocht je nog niet met 2 winkelen en toch vond ik het al heel druk. Aangenaam is shoppen in die omstandigheden inderdaad niet! Pretparktoestanden eigenlijk… Wel goed dat je toch snel gevonden hebt wat je zocht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vond het in de vakantie ook onaangenaam druk in de winkelstraten. Daar had ik héél snel meer dan genoeg van. Gelukkig was het in de boekhandel goed te doen. Mensen kopen blijkbaar liever snuisterijen waar ze niets aan hebben dan een goed boek. Rare wereld toch …

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben blij met onze grote tuin en shoppen is nooit mijn ‘ding’ geweest. Mijn uitjes met mijn dochter waren theater-uitjes. Sinds corona is dat een van de zaken die ik erg mis. Waar ga je fietsen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Van ons huis, richting Vennbahn Duitsland en terug, van B&B naar B&B. Misschien terug met de trein,, hangt er van af… Met Sara ga ik ook vaak naar ballet of concert, of liever ging, maar daar kunnen we niet kletsen hè😊

   Like

 4. Gelukkig heb ik al heel lang geleden geleerd om het lang op te houden, en pas thuis te gaan, of bij vrienden als we daarheen gingen. als kind namelijk al.. het kostte geld, weet ik nu, dus moest ik het maar ophouden tot we thuis waren…
  En eigenlijk is dat nog altijd zo… gek genoeg… maar als ik dan ook op bekend of veilig terrein ben, dan is het ook.. als een os… hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij zijn al snel na opheffing van de al te strenge lockdownmaatregelen weer op pad gegaan. Zodra we wisten dat de horeca en bijbehorende toiletten weer beschikbaar waren gewoon op stap. Ook andere steden en plekken bezocht, tot in Duitsland aan toe. Overal afstand houden, mondkapjes, soms handschoenen aan voor de veiligheid, maar daardoor hebben we wel min of meer normaal kunnen functioneren. Het OV wagen we ons nog niet aan. Houdt in dat we onze eigen stad qua wandelroute wat mijden door de grote aantallen mensen in het centrum en gebrek aan afstand. Maar verder…alle seinen weer op groen hoor! Sinds onze burgemeester samen met 15.000 demonstranten op de Dam ging staan, de Koning zich niet aan de protocols houdt en ook een minister meent dat maatregelen voor hem niet gelden, wie ben ik om dan thuis te gaan zitten…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: