THE OTHER SIDE

Laat ik eens zoeken naar de positieve kanten van het corona gebeuren, dacht ik. Voor iemand als ik, die niemand kent die ernstig ziek geworden is door of overleden is aan dat duivelse beestje, kan dat : de mooie kanten zoeken.

Er was de opmerking van een jonge collega die me aan het denken zette. Ze zei dat ze de voordelen van deze crisis zag: in het precorona tijdperk had ze veel last van FOMO (fear of missing out) en die angst is nu volledig weggevallen. Dat bracht haar rust en stabiliteit. In eerste instantie dacht ik: daar heb ik geen last van hoor, van die FOMO. Maar daar kwam ik op terug. Ook al heb ik niet echt schrik om iets te missen, er is wel een soort druk van buitenaf weggevallen. Ik moet eigenlijk niets, behalve gaan werken dan. Ik moet de laatste tentoonstelling niet bezoeken, de nieuwste film niet zien, de mooiste reis of interessantste citytrip niet boeken, het lekkerste restaurant niet reserveren… want het mag niet. Punt andere lijn.

En dat geeft me rust.

Nog een mooie kant van de social distancing is de appreciatie die ik voel voor wie of voor wat ik vroeger misschien teveel als vanzelfsprekend beschouwde:

 1. Mijn kinderen, die ik nu al héél lang niet meer in levende lijve heb gezien en die ik meer mis dan wat dan ook.
 2. Mijn moedertje, die daar helemaal alleen dapper zit te wezen op haar kamertje in het woonzorgcentrum. Enfin, helemaal alleen is relatief met al die fantastische zorgverstrekkers in het gebouw maar you get my point
 3. Mijn broers en schoonzusjes, neefjes en nichtjes.
 4. Mijn vrienden, Johan zijn vrienden…. Onze vrienden….
 5. De omgeving waarin wij wonen: ons gezellige appartement mét terras, de heerlijke natuur op een boogscheut van onze deur.
 6. De vogeltjes die concerteren uit volle borst, de zon die niet stopt met stralen aan een blauwe hemel (stel je voor dat het de hele quarantaine periode pijpenstelen regent), de geur van jasmijn en meidoorn, de heldergroene kleur van nieuw gras en bottende blaadjes, de pasgeboren lammetjes en veulentjes….
 7. Het feit dat we kunnen stappen en fietsen…
 8. Het feit dat ik mag gaan werken in een fantastische werkomgeving…
 9. De moderne communicatiekanalen die ons in staat stellen om contact te houden vanop veilige afstand.
 10. De lieve, grappige, charmante partner waarmee ik deze quarantaine doorbreng. EN LAST BUT NOT LEAST…..
 11. Donald Trump die er zelfs in deze moeilijke maanden in slaagt om me heerlijk aan het lachen te brengen 😉
Iedere keer opnieuw dolle pret 🙂

Wil dit zeggen dat ik liefst heb dat alles blijft zoals het nu is? Neen, natuurlijk niet. Ik wou enkel de oefening maken om iets positiefs te vinden in deze corona tijden. En dat lukte vrij aardig. Hebben jullie ook positieve ervaringen beste bloglezers? Ik hoop het oprecht.

Ondertussen duim ik uit alle macht dat we onze geliefden binnenkort weer in de armen kunnen sluiten. Fingers crossed. En keep it safe.

LOLA

14 Reacties op “THE OTHER SIDE”

 1. Ik herken dat wel, dat wegvallen van FOMO. Ik ben zeker niet iemand die constant met de meute meeholt en overal per se bij moet zijn. Maar soms, wanneer ik geniet van een dag rust en stilte, voel ik me een raar mens en zelfs een beetje zielig. Dat heb ik ook als ons sociaal leven kalmer blijkt te zijn dan van onze vrienden. Maar nu zijn we allemaal gelijk, heeft niemand iets te doen en is dat nare gevoel helemaal weg!

  Like

 2. De rust is heerlijk en de lucht wordt schoner en schoner, ook CO2 neemt af. Van mij mag het best nog een poosje duren. Maar ja, ik ben gepensioneerd, heb geen eigen bedrijf, hoef niet zo nodig naar verre oorden…ik heb makkelijk praten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou ja, voor mij positief, iedereen die altijd maar iets moest omdat het ook kon schijnbaar, nu moet doen wat ik al jaren doe, omdat ik niet anders kan, thuis zitten… in de buurt blijven… weg reizen, weg festivals… weg andere grote evenementen die de rust kon ontwrichten, heerlijk! 😉

  Ik riep het altijd al, je moet niets.. je mag… niemand luisterde, en ik moet ergens glimlachen, om het feit, dat als dan een pandemie de wereld over trekt, alles ineens kan wat voorheen niet kon… Het zal niet zo blijven, vast niet, maar ik wens wel, dat mensen, heel veel mensen nu ook aan nadenken zijn inderdaad, dat heel veel ook minder kan! Zoals vliegen bijvoorbeeld. of met zijn allen in de file staan.. zwarte zaterdag zal ook uitblijven dit jaar… denk ik zomaar.

  X

  Geliked door 1 persoon

 4. Mits je positief denkt gaat er minder mis. Als je niet ziek bent/wordt is er weinig meer aan de hand dat het missen van leuke zaken. Wanneer je gewoon je inkomen krijgt houdt je het wel vol. Ik ben wel zo dat ik na al die weken thuis toch zo eigenwijs ben om hen op te zoeken die er toe doen. Bij mooi weer in de tuin en op afstand. Moet kunnen. En doet veel goed, ook al mag je dan niet omhelzen. Digitaal is maar een beetje afstandelijke liefde. Maar als het regent zoals nu, wordt het veel ingewikkelder. Missen doe ik wel het e.e.a. maar de laatste films zie ik wel op internet of BlueRay. En met al die hobbies wordt vervelen een werkwoord dat nooit wordt opgenomen in mijn woordenboek…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: