IT which name must not be mentioned.

Afbeeldingsresultaat voor voldemort corona
Screenshot Youtube uit Prequel rond Voldemort.

Ccccccuuueeeeeeeeeeeeee…. uche uche corona. Het is eruit. Ik doe het toch, er een blog over schrijven . Ik was het niet van plan, wegens teveel informatie, en het gevoel niets nieuws te kunnen bijdragen. Dat is nog steeds het overheersende gevoel, maar ik kan mijn bek nooit houden, dus hier ben ik.

Ik heb IT eerst afgedaan als een nieuw soort griep. Gevaarlijk zeker, maar enkel voor ouderen en verzwakte mensen. Ik was trouwens gevaccineerd dus misschien zou die IT zich wel twee keer bedenken vooraleer mijn vege lijf te attaqueren? (Griep en corona hebben echter geen enkele andere verwantschap dan dat zij twee virussen zijn, en jammer genoeg werken de afweerstoffen tegen het ene virus niet tegen het andere…. )

Tenslotte zat IT ook in China, wat behoorlijk ver van mijn bed is. Die Chinezen namen behoorlijk straffe maatregelen dus zo een vaart zou het wel niet lopen. Dacht ik.

Fout dus. Het liep een sneltreinvaart, en dan zitten we nog maar aan het begin van de crisis.

Italie bijvoorbeeld is ook nog redelijk ver, maar in tijden waarin mensen het vliegtuig nemen zoals ze vroeger op de fiets stapten zijn die afstanden erg relatief . Wat ook bleek na de krokusvakantie waarin heel wat landgenoten samen met ITje terugkeerden uit het sterk getroffen Noord Italie. Ik snap nog altijd niet waarom deze mensen niet onmiddellijk in quarantaine werden geplaatst, gezien het toen al duidelijk was dat de impact van IT veel groter was dan vooraf werd ingeschat. Maar goed, het zal een moeilijke opdracht zijn om de juiste beslissingen te nemen in deze zaak. Niet teveel, niet te weinig, niet te vroeg en niet te laat. Moeilijk. Je moet het maar doen als beleidsmaker.

Zelf was ik nogal overstuur toen ik hoorde van de maatregelen die werden genomen in de rusthuisssector. Géén bezoek meer, niets nada noppes. Ik begrijp het met mijn verstand, maar toch niet helemaal. Waarom kan er niet één persoon per familie toegelaten worden bij de hoogbejaarde ouder? Ok, die kan het coronavirus binnenbrengen, maar dat kan het personeel ook. Eén vertrouwd gezicht dat nu en dan eens van op anderhalve meter komt kijken en een babbeltje komt slaan, maakt een wereld van verschil. Maar ook daar heb ik me bij neergelegd. Het is niet anders. Al mag ik er niet aan denken dat mijn moeder tijdens deze lange quarantaine ernstig ziek wordt of sterft zonder dat ik er bij aanwezig kan zijn.

Zoals zovele mensen volg ik het nieuws betreffende IT op de voet. Elke dag zijn er nieuwe richtlijnen, dus het is belangrijk om een beetje mee te blijven. Zo las ik vandaag <a href="http://<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwim.derave.12%2Fposts%2F1549060331936345&width=500&quot; width="500" height="790" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media">deze brief van professor Wim Derave. Een must read vind ik het, om te begrijpen dat wat we doen en vooral laten, er voor mmoet zorgen dat ons gezondheidssysteem niet crasht zoals dat in Italie is gebeurd.

Het heeft wel tot gevolg dat ik schrik begin te krijgen. Voor mezelf, want op mijn ‘gezegende’v 😉 leeftijd heb ik al enkele ouderdomskwaaltjes die me gevoeliger maken voor het stoute IT. Maar vooral voor de mensen die ik graag zie: mijn dochter die ver weg zit in een land waar IT ook aanwezig is, mijn zoon die toen ie jong was astma had, en voor wie ik schrik heb dat zijn luchtwegen nog steeds gevoeliger zijn dan die van een ander, mijn pleegzoon die een zeer verzwakte weerstand heeft, mijn nichtje, mijn bebro, mijn mama, mijn broers,….

Ik beken het, ik ben bang, voor hen, voor mezelf maar ook voor jullie.

Wees voorzichtig en zorg voor elkaar.

Dan kunnen we hopelijk binnen enkele weken, als de IT invasie is bezworen, samen het glas heffen, in een dieper besef van de relativiteit van alles waar we ons zo vaak druk om maken, en in een grote dankbaarheid voor elkaars aanwezigheid.

Lola loves you all.

22 Reacties op “IT which name must not be mentioned.”

 1. We gaan zorg dragen voor elkaar. Allemaal. Ook al is het door elkaar online een hart onder de riem te steken.
  Ok, er is al veel over geschreven, maar ik heb er toch ook een blogpost over geschreven, en ik vond ook de jouwe de moeite waard om te lezen.
  Probeer niet teveel te piekeren, probeer wat te genieten van solitaire activiteiten. De lente is op komst!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is een nare en onzekere tijd, maar angst is altijd een slechte raadgevers. IK herken je gevoelens wel, ik heb ook meer zorgen voor voor een aantal dierbare mensen dan voor mezelf. We kunnen niet meer doen dan voorlopig onze sociale contacten tot een minimum beperken, denk ik. Waar ik wel bang voor ben is dat dit probleem langer gaat duren dan enkele weken.
  Hoe dan ook pas op jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sinds gisteren is hier de boel redelijk ingedamd. Alle horeca en sportfaciliteiten sloten om 18:00 uur hun deuren. Het is een ramp voor de kleine zelfstandige, maar er is geen andere optie. Ondertussen heb ik voor de veiligheid net voor de hele week maar boodschappen gedaan. Ik heb een zwakke gezondheid. Wil zelf natuurlijk niet ziek worden, maar al helemaal geen bron voor anderen zijn. Daarnaast zit ik hier met een man die straatvrees heeft. Leek me beter dat we even ruim een week vooruit kunnen. Ik ben er wel veel mee bezig merk ik en ik vind het prettig om het van me af te schrijven. Dat helpt me echt. Dus gewoon lekker over IT schrijven als het je oplucht of enigszins verlicht. Zorg goed voor jezelf ❤

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb de hele situatie nooit (willen) onderschat(ten). Ik ergerde me vooral aan de massale mediagekte, het delen van ongecontroleerde berichten, het geroep van de beste stuurlui. Tegelijkertijd denk ik ook nog steeds dat heel veel mensen het wellicht gaan krijgen maar er niets of nauwelijks iets van merken. Wie is er nou nooit verkouden of snotterig in de winter?

  Tegelijkertijd zijn er sinds mijn logje van gisteren twee mensen uit dat logje gestorven, ligt er een op sterven, moet mijn peetoom weer naar het ziekenhuis en is het maar zeer de vraag of mijn schoonvader (bij wie nog geen corona vastgesteld is) het gaat overleven. Dus …

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik deel je gevoelens en gedachten. En vreemd genoeg komen alle blogberichten (van medebloggers, mensen die je ‘kent’ en die hun gevoel erover uiten) dus in mijn hart binnen, waar al het ‘nieuws’ in mijn hoofd blijft steken. Dat het ‘anders’ moet op deze wereld mag duidelijk zijn, maar hoe? Gaan we ons straks allemaal als een lam naar de slachtbank verplicht laten vaccineren? Of gaan we inzien dat het eigenlijk veel mooier is naar de vissen in de nu heldere kanalen van Venetië te kijken, in plaats van ons in files over het modderige water te laten vervoeren?

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik krijg ook meer en meer schrik, zeker als je hoort dat ook gezonde jonge mensen ook slachtoffer worden… iedereen heeft kans besmet te geraken.
  Ik hoop ook maar dat er niet te veel ouderen in afzondering geraken… zo gaan we ook niet meer op bezoek bij ons buurvrouw, maar sturen geregeld berichten en bellen iets meer dan anders.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: