WHY (NOT TO) FLY WITH RYANAIR?

Wish I had this steward on board of our plane 😉

Ja, waarom wel vliegen met Ryanair? Daar kan ik kort over zijn: omwille van zijn onvoorstelbare dumping prijzen, of toch, so it seems.

Maar waarom niet? Daar kan ik héél wat meer over schrijven.

 • Eerst en vooral omwille van de arrogante kl*tzak die de firma leidt, beter bekend onder de naam Michael O’ Leary. Alleen al omwille van de manier waarop de man omgaat met zijn personeel, zouden we niét in zijn vliegtuigen mogen stappen.
 • Verder denk ik aan de niet zo gebruiksvriendelijke app. Wat is dat zeg? Alles lijkt prima te functioneren, je klikt aan waar je naar toe wil, wanneer, en welke (hand)bagage je wil meenemen. Ook of je met prioriteit wil reizen of liever in de rij wil aanschuiven (duuuu) Maar dan begint het. Je hebt aangeduid wat je wil, je hebt betaald, ahja natuurlijk. En dan beginnen de mails te komen… Al heb je duidelijk aangegeven dat je een grote koffer wil meenemen, en één stuk handbagage, en heb je daarvoor betaald ook, toch blijven ze je bestoken met de vraag om nog een extra koffer in te checken, of toch nog bij te betalen voor prioriteit. Die mails komen zoooo frequent dat je op den duur begint te twijfelen of je nu wel of niet bagage hebt aangevinkt bij het aankoopproces. Als je op je boardingpass gaat kijken, moet je een vergrootglas bij de hand hebben om na veel zoeken eindelijk in piepkleine lettertjes te zien dat je inderdaad bagage hebt geboekt. Ik ben er zeker van dat een heleboel mensen extra koffers bijboeken omdat ze denken dat er iets mis is gelopen. Dat je op voorhand moet inchecken en dat dat online kan, wist ik enkel en alleen doordat mijn zoon een tijd geleden met Ryanair had gevlogen, en 50€ extra moest betalen omdat hij niet vooraf had ingecheckt. Dat kom je geen twee keer tegen natuurlijk. De prioriteit die we bijbetaald hadden bleek NIET toegevoegd te zijn. Ook al hadden we er voor betaald. Maar het bewijs daarvan kan je nergens meer terugvinden…..
 • Het vliegtuig vertoont grote gelijkenissen met een sardienenblik. Ik voelde me althans als een vis op het droge in dat metalen omhulsel. Dicht op elkaar, enkel de olie uit het hierboven vermelde conservenblik ontbrak om ons smoothly op onze plaats te laten glijden. Gelukkig hoefden wij niet meer dan anderhalf uur te vliegen.. Hopelijk gebeuren de langeafstandsvluchten met een iets comfortabeler toestel.

Maar goed, wat zeuren we. Voor geen geld vliegen naar waar je maar wil, wanneer je maar wil.. Normaal is dat toch allemaal niet. Het was dat mijn dochter in Ierland zat en dat ik haar absoluut wou gaan bezoeken, maar anders had ik het vliegtuig niet genomen. Niet omdat ik schrik heb, maar omdat ik het op vlak van milieu niet OK vind dat we allemaal maar over en weer vliegen, zonder te denken aan de impact daarvan op het milieu. Dus ik denk dat ik volgende keer maar gewoon de auto trein neem. Tenminste als CORONA verdwenen is..

Merk op dat ik nu pas voor de eerste keer het sleutelwoord van de laatste zes weken in de mond neem: CORONA.

Lola hates Corona.

How about YOU????

16 Reacties op “WHY (NOT TO) FLY WITH RYANAIR?”

 1. Ik denk persoonlijk dat corona een zegen voor het milieu is en uiteindelijk een zegen voor de mensheid, mits we er van leren. Om te beginnen met niet of veel minder vliegen en niet meer in milieuvervuilende race-autootjes door de duinen rijden. Zo niet, dan zal er ongetwijfeld ooit een veel serieuzere opvolger komen.

  Geliked door 2 people

 2. Ik had dat filmpje al ergens gezien, ik vind het gewoon schitterend! 😀
  Voor de rest: ik vlieg niet. Helemaal niet. Laatste keer moet een twintigtal jaar geleden zijn. Mmmh. Juist, ik ben wel eens met een low cost carrier naar Londen gevlogen. Maar dat is ook al geleden van 2001 of zo. Dus ja. Het enige wat ik nog wil, is eens naar Australië en Nieuw-Zeeland gaan. Dat zal niet met Ryanair en co. zijn, dat weet ik nu al.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat vervelend hoe ze je blijven bestoken met mails en niet geven waar je voor betaald hebt.
  Renske hates corona ook best wel. Maar nog meer de gekte en paniek eromheen. Al die stress maakt mensen ziek. En vatbaar voor welk virus dan ook.

  Geliked door 1 persoon

 4. Anuscka hates corona too… maar, ik denk net als Yemrev dat wat er nu wereldwijd gebeurt een eye-opener kan zijn MITS we er van willen leren, er bij stil willen staan wat er nu gebeurt. Vliegen doe ik al heel lang niet meer, we reizen (nu nog met de auto, maar dat zal ooit wel een keer treinen worden) alleen nog heen en weer tussen DK en NL… (en ik moet ook even eerlijk toegeven dat de titel van je blog mij andere inhoud dan deze deed vermoeden. Ik ben aangenaam verrast 😉 )

  Geliked door 1 persoon

  1. Hahahahaha, ja, het kan wat verwarrend zijn. Ik had vroeger de blog bubbliciouslyme.com. Ik denk dat we elkaar daar ook al kenden 🙂 Maar ik heb hem om allerlei redenen en met pijn in het hart verwijderd.. Nu ben ik terug. Ik hou van champagne, en van de mooie dingen in het leven, maar ik heb ook wel enige diepgang :):) 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Aaaaaahhhhhhhh! Ben JIJ het!!!! 😳😍 Nu ben ik wel benieuwd naar de redenen van verwijderen… (maar ik ga weer eens even wat uitgebreider bij je rondneuzen) 😉

    Geliked door 1 persoon

   2. Hahahahaha, ja ik ben het. Het was ivm mijn ex man, die steeds kwam lezen, en dan helemaal flipte. Ik kon er niet meer tegen….Ik wou eerst anoniem bloggen maar daar is ook geen lol aan, tegen dat je dan wat lezers verzameld hebt… en tenslotte blogt een mens niet om NIET gelezen te worden hé. Fijn om je hier terug te lezen!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: