Have a Flaguette

Tijd om een stapje te zetten in de Gentse binnenstad. Lieve mensen wat is het lang geleden dat ik daar nog iets over schreef?

Ik neem de draad van de leuke adresjes weer op met FLAGENT. Gelegen op de Predikherenlei 2, in het verlengde van de Graslei, is Flagent gevestigd in een groot oud herenhuis.

Meteen rechts als je binnenkomt, kan je plaatsnemen aan de bar, aan de grote ramen met uitzicht op de mooie Leie of aan één van de tafeltjes tussenin. Een groot kleurrijk doek prijkt aan de ene muur, niet helemaal mijn stijl, maar wel catchy en helemaal in de stijl van de website www.flagent.be

Grote planten, trendy verlichting en een uitdagend menukaart(je) Ooit al gehoord van een flaguette? Ik niet, maar dat schijnt een héél lekker broodje te zijn. Ik probeer het zeker bij een volgend bezoek. Deze keer koos ik voor een sapje van JUSRÉ: beet better best, op basis van rode biet, appel, wortel en granaatappel. Mooi geserveerd met een bloemetje in het glas en lekker gezond.

Daarbij koos ik voor de huisgemaakte brownie die heel speciaal werd geserveerd in vier fijne sneetjes, met op elk stukje een andere ‘topping’: matcha, chai, gebrande Italiaanse nootjes en door de uitbater zelf gedroogde verse aardbeien. Verrukkelijk!!!

’s Avonds verandert FLAGENT in een COCKTAILBAR, waar de cocktails geshaket worden door Jürgen Nobels (familie van Seppe? )

Ook dat heb ik vandaag niet uitgetest, maar ik plan het zeker in!

Een adresje dat de moeite waard is om aan je favorieten toe te voegen. Mocht je er passeren, laat dan weten wat jij er van vond.

I loved it,

Lola.

10 Reacties op “Have a Flaguette”

  1. De laatste keer dat wij in Gent verkeerden was dat 6-7 jaar geleden. Toen lag de halve binnenstad op de schop en waren veel van eerder bezoeken bekende winkels verdwenen. Is dat nu weer wat verbeterd???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: