MAGIC

Gisterenavond sloten wij ons weekend af met een concert waar we al lang naar uitkeken. Bart Peeters De Luxe. Een concert dat onze verwachtingen niet alleen waar maakte maar overtrof.

Liefhebbers als we zijn hadden we het geluk om ook de try-out te kunnen meemaken, in Mimuze in Kalmthout. Lief gaat daar regelmatig jammen, en kon zo aan twee van de happy few (een stuk of driehonderd happy few waren er wel, vermoed ik) tickets geraken. Na die avond wist ik weer waarom ik zo dol ben op Bart Peeters en zijn muziek: de man is één brok levenslust, energie, positiviteit en relativering, en slaagt erin om iedereen mee te krijgen.

De try-out was intiem, sfeervol, ideaal om de liedjes van Bart Peeters volledig tot hun recht te laten komen.

De LOTTO ARENA is another league. Dit concert was sfeer tot de duizendste macht, vol emotie, adrenaline, ontroering. Alsof je ondergedompeld werd in een warm bad van vriendschap, liefde en vertedering.

Het begint al meteen als je het programmaboekje openslaat en je deze tekst leest:

Onmiddellijk voel je wat een warme man dit is, helemaal niet naast zijn schoenen gaan lopen door het mega succes, maar verwonderd om zich heen kijkend, en genietend van wat het moment hem brengt. De toon is gezet.

Vanaf het eerste liedje is de hele Lotto Arena mee. Een golf van enthousiasme tilt de zaal op, en sleurt iedereen mee. We zingen, huilen, lachen en dansen, allemaal samen. Dit is niet wat ik normaal doe, ik hou helemaal niet van massa’s, maar het voelt goed.

Als eerste special guest is er Ronny Mosuse, en er volgt een ontroerend eerbetoon aan zijn inmiddels twintig jaar geleden, en veel te vroeg overleden broer Robert Mosuse.

Er is echter niet alleen ontroering, er is ook veel plezier!

Bart danst en lacht, zingt en amuseert zich te pletter, mee gedragen door zijn prachtige band DE IDEALE MANNEN.

Na de pauze komt een immens koor de pret versterken. Ik kan niet beschrijven wat een gevoel het is als je die mooie bekende liedjes hoort en kan meezingen, ondersteund door een vijfhonderdkoppig koor.

MAGIC is het enige woord dat er bij in de buurt komt. Overal worden de lichtjes op de gsm gebruikt om de sfeer te versterken. Het is alsof je onder een feeërieke sterrenhemel feest.

Mooier dan dit wordt het niet. Met een glimlach van oor tot oor en een warm gevoel dat nog de hele terugrit doorzindert, vatten we de terugreis aan. Bedankt Bart en Ideale Mannen, je hebt alweer een heleboel mensen erg gelukkig gemaakt! Blij dat ik er één van was!!

Lola.

7 Reacties op “MAGIC”

  1. Ik heb hem al een paar keer meegemaakt op Dranouter en vroeger ook op het Boombalfestival, elk optreden van hem is een dik feestje. Zalig om hem zo enthousiast bezig te zien en meegesleept te worden.

    Like

  2. Vrienden van ons waren er ook en zijn al even lovend. Ik heb blijkbaar echt wel iets gemist! Heerlijk dat gevoel van samenhorigheid met de menigte tijdens een concert, ik kan daar zo van genieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: